avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 763 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Sunt amenințată cu moartea prin mesaje dar mi-e ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Sunt amenințată cu moartea prin mesaje dar mi-e teamă să fac plângere la poliție. Nu știu cum să procedez, am altă variantă de rezolvare a problemei?

Recent am fost amenintata prin mesaje cu moartea. Sunt in oras strain, nu am familie si nici prieteni acolo cu care as putea vorbi. Mi-e frica sa scriu la politie vreo plangere pe el, ca sa nu-l provoc si mai rau. Nu stiu cum sa procedez. Imi este frica sa nu isi realizeze planurile care le are. Ca proba detin mesaje ofensatoare, cu amenintari, injuraturi.
Ultima modificare: Duminică, 7 Ianuarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Domnule avocat, din experienta dumneavoastra, credeti ca amenintarile cu moartea si injuriile repetate reprezinta un motiv intemeiat pentru cererea unui ordin de protectie?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Luați-vă ceva măsuri de protecție individuală fizică,
Nu-l mai bagăți în seamă, e plină lumea de nebuni,
Schimbați-vă nr. de telefon.
Incercați să vedeți dacă sunteți urmarită (procedee cred că găsiți în mediul online)., ulterior poate il puteți identifica dv.
Faceți plîngere la poliție dar cercetarea, dacă este admisă, va dura apx.1 an și fără mari șanse, dar moral vă ajută.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plangere penala hartuire Paula2014 Paula2014 Buna ziua, de 10 luni familia mea este injurata zilnic si batjocorita de vecinii de la parter (noi locuim deasupra lor), deoarece blocul in care locuim este ... (vezi toată discuția)
Agresiune fizica si intimidare puffy_buffy puffy_buffy Buna dimineata.De ceva timp am intrat intr-o relatie,din care acum nu mai pot iesi.Primesc mesaje de amenintare,de intimidare,sunt agresata atat fizic cat si ... (vezi toată discuția)
Cum probez infractiunea de amenintare daca a fost facuta pe telefon sau mesenger? paraschivrares paraschivrares Am avut o conversatie pe mesenger cu un fost prieten am ajuns sa ne injuram fara expresii de genu te omor , te caut ,ai grija,etc.Cearta a continuat la telefon ... (vezi toată discuția)