avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 735 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme privind insolvenţa, ... Ce si Cum in aceasta situatie?
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

Ce si Cum in aceasta situatie?

Buna ziua,
Doresc un sfat din partea membrilor al acestui forum, mai exact cum sa procedez in urmatoarea situatie?
Detin o societate care a fost infiintata la sfarsitul anului 2008, care pana in ziua de azi nu a avut nici o activitate, nici un angajat si nimic in patrimoniu, insa acum are o datorie la bugetul de stat de 3400 ron datorita impozitului forfetar.
In momentul de fata nici eu ca si administrator (asociat unic) si nici societatea nu are de unde plati aceasta datorie la bugetul de stat avand venituri ZERO.
Ideea este ca in aceasta vara as dori sa incep activitatea (fiind un domeniu sezonier doar atunci e posibil) si cu siguranta in acel moment as putea achita aceasta datorie, problema este ca pana in vara penalitatile curg iar datoria creste.

Doresc sa stiu urmatoarele lucruri:

1 .In cazul in care cer insolventa pentru aceasta societate mai exista posibilitatea sa mai deschid vreodata o alta firma, ori e ca in sistemul bancar, te pun pe acel "blacklist" si o perioada determinata nu mai poti deschide vreo firma . (precizez din nou, nu am dat "teapa" vreunui partener si nu vreau sa fug de datorie, insa un inteligent pe nume Pogea a inventat un nou bir, care acum incurca rau lucrurile).
2. In cazul in care cer insolventa cu dorinta de reorganizare a societatii, cum ma afecteaza acest lucru pe mine? Stiu ca nu se mai adauga dobanda la actuala datorie, insa doresc sa stiu cum apar eu ca societate in fata partenerilor, in cazul in care doresc sa verifice societatea pe site-urile specializate.(ANAF, Reg. Comet. etc) Poate spun o prostie acum insa daca apare societate in insolventa etc, nu cred o sa fiu privit ca partener de incredere, si atunci n`am rezolvat nimic, in ciuda intentiilor mele de buna credinta, ei se vor feri de aceasta societate.
3. Exista posibilitatea sa deschid o noua firma in timp ce sunt asociat unic si administrator la aceasta societate? Ori sa deschid o noua firma , in timp ce solicit insolventa pentru aceasta societate?
Doresc sa precizez ca nu doresc sa dau "teapa" statului , desi ar merita, ci avand o societate fara nici o datorie, ma gandesc ca are o credibilitate mai mare fata de una langa care apare cuvantul insolventa. Astfel desfasurand activitatea pe noua firma voi reusi sa platesc integral datoria catre cea pe care o detin acum.

Cum este mai bine?
-Insolventa
-Restructurare prin insolventa
-Societate noua

Va multumesc anticipat
Ultima modificare: Joi, 3 Februarie 2011
ghileaovidiu, utilizator
Cel mai recent răspuns: ghileaovidiu , utilizator 10:03, 4 Februarie 2011
....si da , stiu ca e lung cea ce am scris acolo.

1 .In cazul in care cer insolventa pentru aceasta societate mai exista posibilitatea sa mai deschid vreodata o alta firma,

da

3. Exista posibilitatea sa deschid o noua firma in timp ce sunt asociat unic si administrator la aceasta societate?

puteti sa constituiti o noua firma cu cel putin inca un asociat - nu puteti fi asociat unic in 2 firme !

Cum este mai bine?
-Insolventa
-Restructurare prin insolventa
-Societate noua

1 in functie de datele concrete soc se poate radia si pe legea 31/1990
2 costurile de procedura sunt mai mari decat creanta dvs
3 mai bine PFA
multumesc pentru raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiintare firma noua cu 2 asociati Cati L. Cati L. Buna ziua, Sunt asociat unic si administrator la firma proprie si vreau sa-mi deschid o alta firma cu un partener. Firma mea are in prezent datorii mari ... (vezi toată discuția)
Nu s-a tinut adunarea generala si alte probleme cu un srl tartoru2004 tartoru2004 Buna ziua, Sunt asociat 50-50% intr-un srl eu sunt si unicul administrator, firma a fost facuta in vara lui 2008, in anul 2008 nu am ... (vezi toată discuția)
Faliment firma elena claudia ianasi elena claudia ianasi Buna ziua, Va rog sa imi spuneti ce posibilitati am sa imi inchid firma in conditiile in care nu ii pot suspenda activitatea datorita datoriilor la stat. Va ... (vezi toată discuția)