avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 240 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... infiintare firma noua cu 2 asociati
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

infiintare firma noua cu 2 asociati

Buna ziua,

Sunt asociat unic si administrator la firma proprie si vreau sa-mi deschid o alta firma cu un partener.
Firma mea are in prezent datorii mari la stat si este posibil sa o inchid.
Pot sa deschid cea de-a doua firma avand in vedere ca trebuie sa dau o declaratie in care sa spun, printre altele, ca nu am datorii fiscale catre stat?
Daca afirm ca nu am datorii la stat nu este cumva fals in acte?(chiar daca inchid firma proprie dupa deschiderea noii firme)
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Mihai Ene , Avocat 14:05, 4 Iunie 2010
Ca sa va asociati intr`o noua societate ORC`ul va cere cazierul fiscal. i daca aveti datorii catre stat vor aparea in acel cazier fiscal.
Datoriile societatii nu sunt datoriile dvs, prin urmare nu va afecteaza in niciun fel.
Raspunsul anterior este corect: dumneavoastra ca asociat - persoana fizica - sunteti o entitate diferita fata de societatea - persoana juridica. Trebuie doar mentionat ca pentu a radia acea firma - dupa cum ati mentionat dumneavoastra - va trebui sa isi lichideze toate datoriile catre bugetul de stat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrari contabile firma cu activitate suspendata Delia19 Delia19 Detin o firma cu asociat unic care are activitatea suspendata de 3 ani de zile.In calitatea de administrator intentionez sa inchid aceasta firma. In urma unui ... (vezi toată discuția)
Inchidere srl cu datorii miki72 miki72 Buna ziua, Sunt administrator la un SRL care inregistreaza datorii catre bugetul asigurarilor sociale si bugetul de stat. As dori inchid firma insa nu cred ... (vezi toată discuția)
Raport si bilant de lichidare babaangi babaangi Buna ziua! Am o firma de 1 an, care nu a avut activitate (totul este pe zero). Am inceput procedurile de lichidare si radiere. Nu am lichidator. Pana acum am ... (vezi toată discuția)