avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... permis nepredat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

permis nepredat

Anul trecut am contestat un proces verbal de radar care prevedea amenda si suspendarea permisului pe o perioada de 90 de zile. In mai s-a dat sentinta care nu mi-a fost favorabila. Au trecut aproape 9 luni de cand hotararea a ramas definitiva, timp in care nu m-am prezentat pentru a preda permisul. Ce se mai poate intampla acum?

Cel mai recent răspuns: pifulet , utilizator 08:36, 5 Februarie 2011
pana acum nu am primit nimic. nici hotarare nici vreo instiintare de la politie, desi au trecut vreo 9 luni de cand s-a dat hotararea

Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice
...............
3. Articolul 118, alineatul (4)
"(4) In termen de 15 zile de la data pronuntarii hotararii judecatoresti prin care instanta a respins plangerea impotriva procesului-verbal de constatare a contraventiei, contravenientul este obligat sa se prezinte la serviciul politiei rutiere care il are in evidenta pentru a preda permisul de conducere."

In situatia in care va opreste politia, se va constata ca dvs aveti permisul suspendat, comiteti o infractiune, si vi se va intocmi dosar penal.
In ceea ce priveste faptul ca nu vi s-a comunicat hot, ar trebui sa verificati la judecatorie, sa cereti legalizarea unei copii dupa acea hotarare si apoi sa urmati pasii legali. Exista si posibilitatea ca acea hot sa nu fi fost comunicata nici unei parti, dar consecintele tot dvs le veti suporta.
la mine au trecut vreo 2 ani si ceva dar cum m-au prins pe la ei cu treburi legate de permis cum m-au ars, mi-au oprit permisul si mi-au cerut o dovada de la judecatorie ( adica certificat de grefa) ca am facut recurs sau sa le duc permisul impreuna cu hotararea definitiva si irevocabila
Ati spus ca se constata ca am permisul suspendat. Sa zicem ca asa este. Pentru cat timp il am suspendat si cu ce data a inceput perioada de suspendare.
Hotararea a ramas definitiva din data de 20/05/2010
sefu' acum nu ai permisul suspendat,
suspendarea incepe din ziua cand duci PERMISUL IMPREUNA CU HOTARAREA DEFINITIVA SI IREVOCABILA.
atunci politia rutiera va constata ca tu ai fost de rea credinta si nu te-ai dus in termenul de 15 zile de la PRONUNTARE, nicidecum de la comunicare, si-ti va adauga un plus de 30 de zile la suspendarea permisului, deci 90zile suspendarea initiala +30 zile suspendare pt rea credinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand trebuie sa predau permisul? bogdan.bogdan bogdan.bogdan Buna seara, am depus o plangere contraventionala impotriva uni P.V. prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pe o perioada de 90 de zile, am pierdut, in ... (vezi toată discuția)
Permis nepredat the_power_25xxxx the_power_25xxxx ce se intampla daca am pierdut procesul de contestare a amenzii si nu am predat permisul la politie? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva si irevocabila - termen de predare a permisului AntonioStefan AntonioStefan Buna seara, Pe 25 februarie mi-a fost respinsa contestatia facuta la Judecatorie in urma unui eveniment rutier. Permisul mi-a fost suspendat pe 30 zile si ... (vezi toată discuția)