avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Reincadrare personal contractual conform Legii nr. ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Reincadrare personal contractual conform Legii nr. 284/2010?

Daca in 2009 eram incadrat la o institutie publica pe functia de referent, gr. III, iar prin Legea 330/2009 s-a eliminat gradul III dar un articol din lege stipula ca voi fi reincadrat pe grad II, ceea ce s-a si intamplat, in Legea cadru 284/2010, la Anexa I, cap. II pct. C (Alte unitati bugetare) la litera b) functia referent cu studii superioare nu se mai regaseste, ci doar referent de specialitate
Normele de aplicare a Legii285/2010, nu m-au lamurit, asa ca va intreb cum se face reincadrarea corecta atat pe functie cat si pe grad.



Cel mai recent răspuns: Tanjiani , utilizator 12:42, 19 Februarie 2011
Pentru stabilirea functiei la reincadrare aveti 2 optiuni:
- vi se schimba functia si va incadreaza ca inspector, consilier, referent de specialitate cu pastrarea gradului avut
- pe baza art. 28 alin (2) puteti sa cereti asimilarea functiei de referent (S) cu o functie care se regaseste in anexle legii, iar dupa primirea aprobarii sa ramaneti incadrat in functia de referent si gradul avut, dar clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare se va lua de la functia asimilata.
Eu am ales prima solutie, deoarece drepturile salariale nu se stabilesc dupa clasa si coeficientii din legea nr. 284/2010, astfel ca pe salariat nu il incalzeste cu nimic titulatura pe care este incadrat: referent sau consilier sau inspector.:)
@ Tanjiani

Eu unul nu as risca pentru:

Eu am ales prima solutie, deoarece drepturile salariale nu se stabilesc dupa clasa si coeficientii din legea nr. 284/2010, astfel ca pe salariat nu il incalzeste cu nimic titulatura pe care este incadrat: referent sau consilier sau inspector.:)


din urmatoarele considerente:
1. L. nr. 284/2010 prevede reincadrarea atat pe functie cat si a salariului
2. Este adevarat ca "nu incalzeste cu nimic titulatura" insa trebuie facuta incadrarea corecta deoarece este importanta in cazul in care incadrarea se va face in conformitate cu clasele si coeficientii de ierarhizare prevazuti in legea salarizarii unice (probabil in 2012 sau la anu si la multi ani!)

Ma intereseaza carul legal al primei solutii.

Din punctul meu de vedere, solutia pentru @AditzuA este prevazuta de art. 28 alin (2) din L. 284/2010:
(2) Salariile de bază ale personalului încadrat în funcţii specifice, care nu sunt prevăzute în prezenta lege, se stabilesc de ordonatorii principali de credite, prin asimilare cu funcţiile şi salariile de bază prevăzute în anexele la prezenta lege şi aplicabile categoriei de personal respective, cu avizul Ministerului Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, al Ministerului Finanţelor Publice şi al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici, pentru funcţionarii publici.

Eu nu vad riscul:)
Evident ca inainte de redactarea deciziei de reincadrare in functie se solicita ordonatorului de credite modificarea statului de functii al respectivei institutii, urmand ca acesta sa emita un act administrativ de transformare a postului respectiv din referent in referent de specialitate/inspector/consilier sau ce alta functie are clasa de salarizare si coeficientul de ierarhizare mai mare/frumos/atragator/whatever (care evident nu vor fi identice cu cele de la anul sau care iar nu se vor aplica datorita "dificultatilor economice si constrangerilor bugetare" nicidecum din cauza hotilor si incompetentilor....:hammer:)
Actul ordonatorului de credite se putea emite in termen de o saptamana/ doua de la solicitare (cu aplicare de la 01.01.2011), pe cand avizul de la cele 2 ministere vine in cel mai fericit caz dupa minim 2 luni, perioada in care salariatul ar fi in aer cu functia/clasa/coeficientul :)
De asta am considerat ca e cea mai optima solutie...
Ultima modificare: Joi, 10 Februarie 2011
Tanjiani, utilizator
Aceasi problema o am si eu fiind referent de specialitate gradul II fiin contractuali, in legea 284/2010 referent specialitate gradul II nu se mai regaseste in anexa I cap.II , lit A,b, dar am gasit-o in cadrul anexe Icap II lit. C,b alte unitati bugetare de subordonare centrala si locala, unde clasa de salarizare este mai mare, deci se poate face reincadrarea de la acest cap II, lit.C,b
in concluzie, aplicarea legii 284 se raporteaza la incadrarea, respeciv reincadrarea in baza legii 330??? cu asimilare functii?? si grad detinut, in baza legii 330????
dumnezeule, ce lege interpretabila.... angajatorul cu vede partea lui.... angajatul ... pe a lui....
Ultima modificare: Sâmbătă, 12 Februarie 2011
Lauraaionescu, utilizator

Alte discuții în legătură

Cum se face reincadrarea corect a unui referent cu studii superioare daca nu se mai regaseste nici functia, nici gradul??? ma poate ajuta un specialist???? Lauraaionescu Lauraaionescu In anu l 2009 eram incadrata intr-o institutie publica pe functia de referent admin. si relatii publice, gr. III. Prin Legea 330/2009 ... (vezi toată discuția)
Functia de referent specialitate dumi32 dumi32 Va rog sa ma ajutati cu un raspuns am mai postat aceasta intrebare dar vreau un raspuns , functia de referent de specialitate gradul II conform legii330/2009 ... (vezi toată discuția)
Reincadrarea functionarilor publici in 2011, conform legii nr. 285/2010 si legii nr. 284/2010 lara2010 lara2010 Ne-ar fi de real folos daca in una din sectiunile acestui site absolut util, ati deschide un forum specializat pe subiect. Normele metodologice de aplicare ... (vezi toată discuția)