avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 477 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pot sa trec pe postul titularului daca acesta ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pot sa trec pe postul titularului daca acesta demisioneza?

Buna ziua. Am fost angajat cu cim perioada determinata pt inlocuirea titularului cu cim suspendat. Acesta doreste sa plece din unitate si doresc sa stiu daca pot sa trec pe postul lui cu cim per.nedeterminata. Mentionez sa lucrez la o institutie publica si conf. OUG 34/2009, posturile vacante se blocheaza.Devine vacant postul titularului in urma demisiei lui sau pot trece pe postul lui? -va rog si o baza legala.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: zeppelin_g , utilizator 10:37, 5 Februarie 2011
Buan ziua!
Daca nu exista motive disciplinare sau de necorespundere profesionala pentru care sa inceteze contractul dumneavoastra, trebuie sa fiti angajat pe perioada nedeterminata. Codul Muncii - art. 80- 86.
Mai precis, art. 82, alin. 2 din Codul Muncii.
mariscuta a scris:

Buan ziua!
Daca nu exista motive disciplinare sau de necorespundere profesionala pentru care sa inceteze contractul dumneavoastra, trebuie sa fiti angajat pe perioada nedeterminata. Codul Muncii - art. 80- 86.

De unde ati dedus acest lucru ? ... :-/
Deci, nu se ia in calcul vacantarea si blocarea postului? cei de la RU mi-au zis ca nu au baza legala pt mentinerea mea pe post si transformarea lui in cim nedeterminat.
Art. 26 din Legea nr.284/2010 prevede:
(1) Încadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărâri ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) În situaţia în care promovarea personalului bugetar înfuncţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(3) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice în funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior. ......

Alte discuții în legătură

Codul muncii axinia georgeta axinia georgeta in conditiile noii legi de salarizare se mai fac promovari in trepte anul acesta ?de exemplu eu sunt inspector sup.3 anul acesta implinesc doi ani de la ultima ... (vezi toată discuția)
Ocuparea unei functii cu studii superioare eul88 eul88 in 2009 am terminat facultatea de contabilitate si informatica de gestiune fiind incadrata in functia de contabil cu studii medii . As vrea sa cunosc in baza ... (vezi toată discuția)
Incadrarea in functie IrimiaAdrian IrimiaAdrian Am absolvit facultatea in 2007. In 2008 am devanit functionar public dar postul nu prevedea studii superioare.In 2010 am absolvit masterul. Eu sunt incadrat ... (vezi toată discuția)