dupa deschiderea procedurii de insolventa, debitoarea face recurs la o hotarare dintr-un dosar ce nu are legatura cu aceasta procedura, comunicata inainte de deschiderea procedurii. cine trebuia sa initieze recursul administratorul judiciar sau debitoarea. ( deschiderea procedurii-19.10.2010, recursul a fost formulat de catre debitoare in 05.05.2010, recursul este formulat impotriva unei hotarari comunicate inainte de deschiderea procedurii, nu are legatura cu procedura de insolventa, priveste insa patrimoniul debitoarei, in sensul ca a fost vorba de cererea de anulare a unui proces verbal care a determinat apoi executarea bunurilor din patrimoniul debitoarei, iar deschiderea procedurii de insolventa a fost solicitata tocmai pentru ca in urma executarii bunurilor nu s-a acoperit intreaga suma prevazuta de procesul verbal atacat.) sper ca am fost explicita.multumesc.
a fost numit administrator special, dar nu i-a fost ridicat dreptul de administratre prin sentinta. nu este dispus nicaieri ca a fost ridicat dreptul de administrare.
administratorul special a fost numit chiar administratorul firmei. multumesc.
Prin Minuta intalnirii dintre membri Comisiei " Unificarea practicii judiciare" din cadrul CSM din 01.07.2009. s-a clarificat la punctul 9 al ordinii de zi problema juridica a reprezentarii in instanta a societatii de catre administratorul special si nu de administratorul judiciar.
In esenta , aceasta Comisie, a apreciat ca, pentru debitorul fata de care nu s-a dispus ridicarea dreptului de administrare- debitorul este angajat in raporturile cu tertii de catre administratorul special. In aceasta situatie, actele debitorului efectuate de administratorul special sunt pe deplin valabile daca se inscriu in activitatea curenta a acestuia. In speta, formularea unei cereri prin care se tinde la protejarea patrimoniului debitoarei se inscrie in activitatea curenta a debitorului, actul efectuat de administratorul special fiind un act de conservarea a patrimoniului debitorului.
Pe cale de consecinta administratorul special isi va insusi recursul formulat de administratorul social. Trebuie doar ca acesta sa depuna la dosarul cauzei un inscris din care sa rezulte ca isi insuseste recursul formulat de debitoareprin administratorul social.
Legea 200 din 2006
plesadst
Buna ziua,
Firma la care am lucrat a intrat in insolventa in octombrie 2016 data la care instanta a emis o hotarare de deschidere a procedurii insolventei, a ... (vezi toată discuția)