avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 927 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Atestare
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Atestare

Intrebare pt colegi.
Daca eu sunt parte intr-un contract pe care il inchei cu un tert si sunt totodata si avocatul care redacteaza actul, act ce poate fi atestat, exista vreun impediment ca eu sa atest actul?
Cel mai recent răspuns: Corina Capotã , Avocat 23:11, 2 Mai 2008
Eu nu cred ca poti sa certifici actele unde esti parte..ce suspicios...o sa gasesc si textul care interzice asta...stiu sigur ca l-am vazut undeva..
Nu poti atesta acte in care esti parte. Nici eu nu stiu exact care este textul legal (banuiesc ca in statut se prevede) dar in mod sigur imi amintesc si eu ca am vazut scris undeva
si eu asa stiu, ca nici notarii nici avocatii nu-si pot autentifica acte in care sunt parte.
Alexandru Radu Popescu a scris:

Eu nu cred ca poti sa certifici actele unde esti parte..ce suspicios...o sa gasesc si textul care interzice asta...stiu sigur ca l-am vazut undeva..


Cred ca este vorba de art. 114 din Statut:
"(1) In exercitarea profesiei avocatul este independent.
. . . . .
(3) Constituie atingere a independentei avocatului si,ca atare, trebuie evitate si inlaturate de catre avocat, prin orice mijloace legale:
a) existenta unui interes propriu ori a persoanelor apropiate lui in cauza in care i-a fost incredintata;..."
Corect.=D>

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Interpretare art.114, alin.3, lit.a din statutul avocatului. dandanaua dandanaua Art.114.....(3) Constituie atingere a independentei avocatului si, ca atare, trebuie evitate si inlaturate de catre avocat, prin orice mijloace legale: a) ... (vezi toată discuția)
Infiintare asociatie Albione Albione Buna ziua. Am si eu niste nelamurir: Pentru a infiinta o asociatie, am incercat sa facem noi, membri principali, totul. si avem si toate actele necesare, ... (vezi toată discuția)
Datã certã ! ITD ITD va rog sa-mi spuna cineva care sunt documentele care pot fi incheiate de avocat,cu dată certă. gasesc undeva o lista cu acestea? va super multumesc ! (vezi toată discuția)