avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 728 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare casa parinteasca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare casa parinteasca

am facut succesiunea dupa mama si as vrea sa vand casa parinteasca dar am o nelamurire cu privire la cadastru, acesta fiind pe numele mamei decedate. pot vinde cu cadastrul asa sau trebuie sa-l schimb pe numele meu ?
Cel mai recent răspuns: ContSters160686 , utilizator 19:37, 4 Februarie 2011
Daca aveti certificat de mostenitor in care este trecut imobilul si sunteti unicul proprietar, nu o sa aveti probleme.
"cadastru" inseamna ca terenul si constructia sunt inscrise in CF! altfel dl notar nu ar fi dacut "succesiunea" ! si totodata acelasi notar inscrie actul de succesiune in CF, urmand ca dvs sa primiti un extras CF de informare!!!

daca aveti actul de succesiune (si notarul nu l-a inscris in CF) va adresati OCPI , biroul CF cu acel act in original (copie legalizata) si il inscrieti. rezultatul un extras cf pe numele dvs.

doar in urma acestei incrieri a dvs puteti vinde. (in trecut notarii faceau aceste operatiun deodata : sucesiune, partaj, vanzare.... acum insa perfectionarea sistemului birocratic nu le permite decat sa faca operatiunile succesiv #-o)

cadastru nu e necesar sa mai faceti. insa trebuie sa va inscrieti ca nou proprietar la biroul de carte funciara.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Nume gresit in extras c.f. goroon goroon ...buna ziua * In extrasul c.f. numele bunicului de la care am mostenit casa apare trecut gresit , in sensul ca doua litere sunt trecute eronat fata de ... (vezi toată discuția)
Intabulare si cadastru - copii legalizate si utilizarea lor... ContSters227521 ContSters227521 Buna ziua, Am contractul de proprietate dar nu am intabularea si cadastrul (le-am pierdut)... #-o si nu stiu unde si cui sa ma adresez pentru a le obtine... ... (vezi toată discuția)
Acte necesare vanzare teren iulia bumbu iulia bumbu Am titlu de proprietate a unui lot de pamant intravilan, am cadastru facut la el , intrebarea mea este ce acte imi mai trebuiesc pentru a-l putea vinde (vezi toată discuția)