Recunosc din start ca intreb mai mult din curiozitate : care sunt sansele de reusita ale unui proces indreptat impotriva unei firme de asigurari ? E vreo diferenta ca la Casco este semnat un contract intre asigurat si asigurator , fata de rca unde se merge doar pe o polita valabila ? De asemenea , care este termenul mediu de rezolvare al unui astfel de proces ? Pana intr-un an , sau undeva intre 1,5-2 ani ?
Plecam de la premisa ca nu este vorba de e o frauda , nu e vorba de rate de casco neplatite la timp, polite nevalabile, etc...
Mentionez ca sunt oarecum interesat de acest subiect, din moment ce numai pe aceasta parte din forum sunt o multime de oameni care urmeaza sa dea in judecata firmele de asigurari, si nu stiu la ce sa se astepte . Topicul este deschis si altor raspunsuri care ar putea lamurii userii ce urmeaza sa scrie pe acest segment de forum.
Va multumesc
Va multumesc anticipat pentru raspuns .
Intrebarea este simpla/directa, numai raspunsurile cred ca vor fi nuantate/diverse.
1.Casco se judeca pe legea partilor(polita si anexele), fiind un contract cu drepturi si obligatii pentru parti, acceptate prin semnatura, variind functie de oferta fiecarui asigurator si negocierea cu asiguratul.
2.Contractul/polita RCA este reglementat prin legislatia in materie si normele de aplicare actualizate/publicate, identice pentru toti asiguratii/asiguratorii.
De aici rezida si modul in care se poate aborda rezolvarea unui litigiu.
Cat priveste durata......depinde de foarte multi factori si nu poate fi nici macar cuprinsa intre limite de timp rezonabile.:((
Pe ambele tipuri de polite se fac (incaz de daune) tot felul de interpretari mai mult sau mai putin normale, doar ca sa descurajeze oamenii sa-i faca sa renunte la despagubiri. Si de aici tot felul de procese care de care mai ciudate care aglomereaza instantele si dau de lucru avocatilor si care chiar daca stiu de la inceput ca nu au dreptate apeleaza la tot felul de tertipuri pt a prelungi cat mai mult aceste procese.
Casco
tantelu
Am cumparat o masina in leasing, si in urma unui accident de masina , pentru care eu nu am fost vinovat am descoperit ca nu am Asigurare Casco.
Am in ... (vezi toată discuția)