avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 786 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nerespectare intelegere amiabila
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nerespectare intelegere amiabila

buna
a-si avea si eu o intrebare
pe 27 dec 2010 a fost lovit d o masina TIR din spate.
am decis ca vom incheia intelegere amiabila.
a doua zi am si fost la firma d asigurare am intocmit actele, s-au facut poze la masina mea. mentionez ca vinovatul nu a venit cu TIR ul la firma d asigurare ci a trimis pozele prin e-mail.
toate bune si frumoase pana intr-o zi cand sunt sunat d la firma d asigurare cum ca trebuie sa mai mergem amandoi la sediul acesteia , amandoi cu masinile ptr ca sa ne faca o poza in pozitia in care am fost la momentul accidentului.
aici incep problemele mele. nu pot sa il aduc p vinovat sa vina sa faca pozele p motiv ca este tot plecat din tara, in cursa. el sustyine ca proprietarul TIRului il tot trimite, iar cand vine in tara la odihna masina e trimisa cu alti soferi in cursa
cum pot face sa rezolv si eu amarata aia d poza, pentru care nu pot sa repar masina.:(:help:
Cel mai recent răspuns: Adrian Tudor , Consultant asigurari 13:25, 4 Februarie 2011
Trimiteti o somatie proprietarului, prin care promiteti ca daca nu trimite masina la constatare, il veti actiona in judecata pentru daune.Acest lucru ar fi trebuit sa-l faca asiguratorul dar nu are niciun interes.Se doreste amanarea/tergiversarea platii daunei timp de 3 luni, atat cat ii permite legea.
Amintiti si obligatiile pe care le are asiguratul RCA in caz de accident, privind cooperarea atat cu asiguratorul, cat si cu pagubitul.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
nucu$, utilizator
Ca fost inspector daune vreau sa va spun ca am facut numeroase constatari si poze pt trailere aflate in trafic si care nu aveau voie sa intre in oras la locatia agentiei unde lucram si atunci ne intalneam pe linia de centura si apoi trimiteam pozele si actul de constatare pe mail la colegii din tara care solicitau acest lucru. Deci daca se vrea se poate. In rest este vorba doar de rea vointa din partea asiguratorului RCA
Sugerati-le acest mod de rezolvare, dar eu vreau sa va spun ca este o problema falsa solicitarea lor. Dat fiind diferenta uriasa de gabarit dintre cele doua autovehicule ma indoiesc de faptul ca pe mastodontul respectiv se pot gasi pre multe urme concludente, mai ales pe poze.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termen pentru obtinerea despagubirii mezgageza mezgageza in ce termen trebuie sa adresez asiguratorului pentru a obtine despagubirea? (accident rutier fara victime)-accident rutier (vezi toată discuția)
Cum putem beneficia de asigurare pentru repararea masinii? pia sfetcu pia sfetcu sotul meu a avut un accident rutier acum 4 zile pe centura de sud a capitalei,un tir nu i/a acordat prioritate si a intrat in el.ghinionul lui este ca soferul ... (vezi toată discuția)
Incredibil dar adevarat norck norck acum 2 luni am avut un accident in care eu sunt pagubitul. a venit politia si mi-a fost recomandat ca mergem sa facem intelegere amiabila (pentru a nu fi ... (vezi toată discuția)