avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 732 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensia alimentara
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensia alimentara

in urma cu mai bine de un an, am depus o plangere impotriva fostului sot pentru neplata pensiei alimentare. nici pana acum plangerea nu a fost solutionata deoarece el este plecat din tara, in italia. ma pot ajuta cumva autoritatile de acolo? cei de la postul de politie la care am depus plangerea nu mi-au dat un raspuns clar la problemele mele.:help:
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 19:40, 4 Februarie 2011
Va pot ajuta si autoritatile de acolo, mai ales daca fostul dvs. sot lucreaza legal si nu "la negru". Si bineinteles, asa cuum deduc, daca aveti un titlu executoriu (o hotarare judecatoreasca definitiva de stabilire a pensiei). Puteti comunica aceasta hotarare tradusa si Ministerului de Justitie din Italia, care poate lua masuri pentru realizarea popririi si remiterea pensiei dvs. Contactati un avocat si va sti ce are de facut. Repet, daca fostul sot lucreaza legal, este mai usor. Daca insa lucreaza la negru, va fi destul de greu.
va multumesc pentru raspuns. nu stiu daca lucreaza cu contract de munca sau nu. stiu ca in momentul in care am deschis divortul, da lucra cu contract. apoi, imediat a cerut sa i se inchida contractul. m-am documentat cat de cat si stiam ca pot anunta cumva autoritatile din italia, asa ca am vorbit cu cel care se ocupa de dosarul meu. raspunsul a fost cam asa: "aveti studii in domeniu de veniti cu astfel de idei? pentru ei chestii de astea, sunt un fel de gainarii de la noi!". si de atunci tot astept...:help:
Ati incercat sa puneti in executare hotararea?
Are vreun imobil in proprietate in tara?
Se poate pune si poprire pe cont daca are vreunul deschis in tara si are lichidati in el.
Daca ati formulat plangere pentru abandon de familie si nu ati primit inca nici un raspuns, formulati o cerere prin care solicitati sa va fie comunicat stadiul cercetarilor.
Consultati avocat.
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere eliberare adeverinta venituri ContSters352773 ContSters352773 Buna ziua. Am deschis proces in Romania pentru marirea pensiei alimentare. Trebuie sa fac dovada veniturilor fostului meu sot, acesta lucrand de mai bine de 10 ... (vezi toată discuția)
Neplata pensiei alimentare luana30 luana30 Buna seara! Am ai eu aceeasi problema si anuma ca fostul meu sot nu ia platit pensia alimentara fiului meu de 4 ani de zile! de fapt niciodata nu a porimit ... (vezi toată discuția)
Pensie de intretinere gheorghemonica80 gheorghemonica80 buna, fostul sot sustine ca nu are serviciu, dar stiu sigur ca lucreaza cu carte de munca, nu stiu cum se numeste firma. cum pot afla unde lucreaza?? nu mi-a ... (vezi toată discuția)