avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 588 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Cerere eliberare adeverinta venituri
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Cerere eliberare adeverinta venituri

Buna ziua. Am deschis proces in Romania pentru marirea pensiei alimentare. Trebuie sa fac dovada veniturilor fostului meu sot, acesta lucrand de mai bine de 10 ani in Italia. Am obtinut certificatul de grefa care ma autorizeaza sa fac aceste demersuri, insa nu stiu care sunt autoritatile din Italia catre care trebuie sa trimit aceasta cerere. Si nu stiu nici cum ar trebui sa formulez cererea. Va rog, daca ma puteti ajuta cu o idee. Multumesc.
Buna seara!
Agenzia delle Entrate se ocupa de eliberarea veniturilor fostului sot, numai ca Dvs. nu va puteti adresa direct acesteia. Doar judecatorii sunt imputerniciti sa ceara aceste informatii, drept pentru care Dvs. trebuie sa va adresati unui avocat italian care sa deschida cauza impotriva fostului sot.
Multumesc pentru raspuns. Hotararea de divort e data in Romania iar procesul pentru marirea pensiei alimentare e deschis in Romania. Am certificatul de grefa tradus ai legalizat prin care sunt autorizata sa cer dovada veniturilor lui. Am si avocat care ma reprezinta in proces, insa mi-a spus sa ma descurc cu acest aspect.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa si unei autoritati competente din Romania:
Ministerul Justiţiei - Direcţia Drept Internaţional şi Cooperare Judiciară
Adresă administrativă : SECTORUL 5 - BUCUREŞTI, str. Apolodor nr.17
Telefon : +40372041077

O hotărâre privind pensia de întreținere, pronunțată și declarată executorie într-o țară din UE, va fi executorie în orice alt stat membru. Autoritatea centrală care răspunde de pensiile de întreținere în țara în care locuiți vă poate ajuta să vă recuperați pensia de întreținere.
Rugati avocatul daca este cetatean roman sa verifice aceste informatii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere catre autoritati-dovada salarizare pentru pensia alimentara ContSters352773 ContSters352773 Buna ziua. Am deschis proces in Romania pentru marirea pensiei alimentare. Trebuie sa fac dovada veniturilor fostului meu sot, acesta lucrand de mai bine de 10 ... (vezi toată discuția)
Vreu un raspuns intrbari intrbari platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pensie persoană decedată Ady3v Ady3v Dacă soțul meu este mort,și anul asta ar fi făcut 67 ani,și a lucrat in Italia că marinar,12 ani.....pot solicita statului italian banii depuși pentru ... (vezi toată discuția)