avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... vreu un raspuns
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

vreu un raspuns

platesc pensie alimentara pentru copilul meu ;in octombrie 2010a inplinit 18 ani ,din octombrie si pina acum iam trimis bani prin posta lui fara sa stie tatal sau acum a deschis actiune pentru majorarea pensiei . eu nu lucrez sint casatorita in italia cu un ceta tean italian avem inpreuna un copil de 1 an si 8 luni .Vreau sa stiu ce pensie pot sa dau pentru ca eu sunt intretinuta de sotul meu .Precizez ca copilul cel mare in 2012 termina liceul va multumesc.[]
Cel mai recent răspuns: eclair , utilizator 09:30, 18 Aprilie 2011
Fata dvs , se afla in continuarea studiilor ?

Pe de alta parte ,daca sunt asemenea discutii , probabil aveti si chitante sau acte care sa ateste aceste depuneri prin care sa atestati ca ati trimis acele sume fetei dvs.
In situatia dvs , daca nu aveti loc de munca , se va avea in vedere la stabilirea unei pensii de intretinere venitul minim pe economie.
(de la autoritatile competente) din care sa rezulte ca nu munciti si o intampinare prin care aratati ca sunteti de acord cu plata pensiei,astfel cum am aratat mai sus
Ultima modificare: Luni, 18 Aprilie 2011
Radu Gabrian, Mediator
Daca ziceti ca s-a introdus cerere de majorare a pensiei de intretinere , pina la urmatorul termen de judecata trebuie sa depuneti o Intimpinare, personal la instanta sau prin posta. In continutul acesteia aratati ca nu aveti un serviciu si deci nu obtineti nici un venit salarial, deasemenea aratati ca mai aveti in intretinere un minor, si anexati certificatul de nastere al acestuia. Solicitati ca la baza calculului pensiei de intretinere sa fie luat in calcul venitul minim pe economie. Puteti face si proba ca nu obtineti venituri de la autoritatea fiscala in raza careia aveti domiciliul fiscal (romania sau italia).
Mergeti la Agenzia delle Entrate, luati un certificat din care sa rezulte ca sunteti in intretinerea sotului, ca dv personal nu aveti venituri si-l traduceti la un traducator autorizat. Daca copilul dv studiaza in continuare aveti obligatia sa-i platiti pensie pana la 25 de ani. Intr-adevar fostul sot putea sa va dea in judecata pentru plata pensiei. Trebuie sa faceti dovada cu chitante sau acte bancare ca ati trimis acei bani. La primul termen depuneti intimpinare in care sa aratati situatia dv precum si actele de mai sus . Ar fi de dorit ca intampinarea sa v-o faca un avocat, asa veti scuti drumuri in romania, deoarece daca nu va prezentati se va judeca in lipsa si nu veti stii ce probe trebuie sa prezentati si cum anume.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare bani pensie persoană decedată Ady3v Ady3v Dacă soțul meu este mort,și anul asta ar fi făcut 67 ani,și a lucrat in Italia că marinar,12 ani.....pot solicita statului italian banii depuși pentru ... (vezi toată discuția)
Nedepunere declaratie anuala de venituri italia Evyy Evyy Buna ziua. Daca puteti sa mi raspundeti si mie la o intrebare..Se pot lua autoritatile din Italia de bunurile personale din Romania? Tatal meu a decedat acum.3 ... (vezi toată discuția)
Intimpinare la tribunal drepturi drepturi buna ziua ,doresc sa discut cu cineva despre o speta .:uite despre ce este vorba ...platesc pensie de intretinere (alimentara )pentru un copil rezultat din ... (vezi toată discuția)