avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... intimpinare la tribunal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

intimpinare la tribunal

buna ziua ,doresc sa discut cu cineva despre o speta .:uite despre ce este vorba ...platesc pensie de intretinere (alimentara )pentru un copil rezultat din afara casatoriei,care este minor, .Mama acestuia ,de cite ori banuieste ca s-a marit salariul meu ,ma cheama in judecata pt. recalculare pensie .Stiu ca potrivit articolului 529.cod.c. ,pensia de intretinere se calculeaza ...PINA LA ...1/4 din venit in cazul meu[ pt ca mai am 2 copii in intretinere ,din casatorie ].intrebarea mea este :Pot eu sa depun o INTIMPINARE la tribunal,prin care sa solicit sa NU se mai mareasca pensia de intretinere ,deorece textul de lege permite ,,PINA LA ''.....si de asemenea sa expun situatia mea financiara care nu este prea buna .In urma cu 6 ani am achizitionat un credit de la banca ,in franci elvetieni ,rata s-a dublat ,abia reusesc sa platesc rata lunara , plus alte cheltuieli cu intretinerea si cresterea celor doi copii.Mentionez ca sunt bugetar ,lucrez intr-o institutie publica ,iar aici salariile sunt cum sunt .Va multumesc anticipat si astept raspunsurile dv.,mai ales ca pe 14.03.20013, sunt chemat in instanta pt recalcularea pensiei de intretinere........M a intereseaza dac ma pot folosi de acest text de lege ......PINA LA ....si daca se poate si cum sa formulez aceasta intimpinare ...
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 14:17, 5 Martie 2013
Sigur că puteţi depune întâmpinare. Ceea ce a-ţi scris mai sus poate fi motivarea întâmpinării. Cereţi instanţei să nu mărească suma, pentru motivele următoare: şi relataţi ce aţi relatat şi mai sus. Depuneţi acte cu care să dovediţi aceste informaţii.
Pt ca mai aveti alti doi copii in intretinere, suma ce se aloca intretinerii lor e de pana la 50 %, asta impartita la 3 ,ar fi ca pt copilul la care va referiti sa ii platiti pana la 16.6 % din veniturile nete.
Aduceti dovezi ca mai aveti si alte obligatii si e posibil sa obtineti " pana la" .
Dar doamna dovedeste de fiecare data cum au crescut nevoile copilului? Ca nu primeste careva intretinere de la mama, de la tata, doar pentru ca respectivul are bani, mai conteaza si cata nevoie are el de acei bani.
Atasati si ultimele hotarari de majorare, motivati bine cheltuielile dv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata _pensie intretinere sza sza Buna ziua! In cazul in care copilul este incredintat mamei si aceasta depune actele pentru majorarea pensiei de intertinere a copilului minor, i se pot pune ... (vezi toată discuția)
Credit franci elvetieni cris7821 cris7821 Buna seara! Am rugamintea daca ma puteti ajuta in urmatoarea problema. Eu (codebitor) si sotul (imprumutat) avem un credit de consum in franci elvetieni din ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara alinciprian78 alinciprian78 As avea nevoie de un model cerere pt reducerea pensiei de intretinere, multumesc. stiti daca aceasta actiune de reducere a pensiei alimentare pe motivul ... (vezi toată discuția)