avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Dosar penal (masina neinmatriculata)
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Dosar penal (masina neinmatriculata)

Am fost oprit de catre politia Buftea circulam cu o masina inmatriculata in Germania,care din pct meu de vedere era inmatriculata iar la verificarile politiei care au durat 2 sapt a reiesit ca masina este radiata.Precizez ca nu sunt eu cumparatorul din Germania.Mi-sa intocmit dosar penal in baza art.85 alin.1. Ce mi-se poate intampla?????
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 08:45, 5 Februarie 2011
Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani. Angajeaza un avocat , vei avea nevoie !
Infractiunea prev de art 85 al.1 din Oug 195/2002 este sanctionata cu o pedeapsa cuprinsa intre un minim de 1 ani si un maxim de 3 ani cu inchisoare.
Daca veti uza de disp. art 320 indice 1 c.proc. pen.-recunoasterea vinovatiei, limitele de pedeapsa se pot reduce cu 1/3.
De asemenea, daca nu aveti antecedente penale, puteti obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata e executarii pedepsei.
In privinta permisului de conducere, in situatia in care veti fi condamnat printr-o hotararea judecatoreasaca definitiva , acesta se va anula .
Va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramaneri definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Conducere fara permis cu alcolemie cata_catalyn91 cata_catalyn91 am si eu mai multe probleme am condus un autovehicul cu numerele expirate,fara permis si cu o alcolemie de 0,73 la prima recoltare de sange si la a doua cu ... (vezi toată discuția)