Am fost oprit de catre politia Buftea circulam cu o masina inmatriculata in Germania,care din pct meu de vedere era inmatriculata iar la verificarile politiei care au durat 2 sapt a reiesit ca masina este radiata.Precizez ca nu sunt eu cumparatorul din Germania.Mi-sa intocmit dosar penal in baza art.85 alin.1. Ce mi-se poate intampla?????
Punerea în circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseste cu închisoare de la unu la 3 ani. Angajeaza un avocat , vei avea nevoie !
Infractiunea prev de art 85 al.1 din Oug 195/2002 este sanctionata cu o pedeapsa cuprinsa intre un minim de 1 ani si un maxim de 3 ani cu inchisoare.
Daca veti uza de disp. art 320 indice 1 c.proc. pen.-recunoasterea vinovatiei, limitele de pedeapsa se pot reduce cu 1/3.
De asemenea, daca nu aveti antecedente penale, puteti obtine o pedeapsa cu suspendarea conditionata e executarii pedepsei.
In privinta permisului de conducere, in situatia in care veti fi condamnat printr-o hotararea judecatoreasaca definitiva , acesta se va anula .
Va veti putea prezenta la examen in vederea obtinerii unui nou permis de conducere, pentru toate categoriile avute anterior condamnarii, dupa 1 an de la data ramaneri definitive a hotararii de condamnare.
Angajati avocat.