avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 929 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... conducere fara permis cu alcolemie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

conducere fara permis cu alcolemie

am si eu mai multe probleme am condus un autovehicul cu numerele expirate,fara permis si cu o alcolemie de 0,73 la prima recoltare de sange si la a doua cu 0,6.iar acum sunt urmarit penal pentru conducere fara permis dar am scola de soferi facuta si intre timp si permisu loat si mai sunt urmarit tot penal pentru numar expirat si mau bagalt si la numar fals mai e posibil sa sacapt fara cazier.va rog lamuritima si pe mine putin cu ce sar intampla.nu mai am alte abateri
Cel mai recent răspuns: lucian55 , utilizator 18:04, 9 Noiembrie 2009
Fara cazier nu se poate.
Discutati cu un avocat pentru ca instanta sa va dea o pedeapsa orientata spre minimum cu suspendarea acesteia, deoarece:
OUG 195 din 2002 republicata spune urmatoarele:
1. art.86 al.1 conducerea fara a poseda permis de conducere se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani;
2. art.85 al.1 conducerea sau punerea in circulatie a unui autovehicul neinmatriculat sau neinregistrat in Romania se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani;
3.art.85 al.2 punerea in circulatie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul cu nr.fals de inmatriculare se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Nu are nici o relevanta ca ati obtinut permisul dupa; in momentul savarsirii infractiunii dvs. nu posedati permis de conducere.

Ultima modificare: Miercuri, 20 Mai 2009
Cabinet de Avocat Todorese Doina, Avocat
Nu aveti cum sa scapati fara o condamnare penala.

Ordonanţă de urgenţă nr. 195/2002:
Art. 85. - (1) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai, neînmatriculat sau neînregistrat, se pedepseşte cu închisoare de la unu la 3 ani.
(2) Punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(3) Tractarea unei remorci neînmatriculate sau neînregistrate ori cu număr fals de înmatriculare sau de înregistrare se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.
(4) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tractarea unei remorci ale cărei plăcuţe cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare au fost retrase sau a unui vehicul înmatriculat în alt stat, care nu are drept de circulaţie în România, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani.
Art. 86. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul ori a unui tramvai de către o persoană care nu posedă permis de conducere se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.
(2) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv sau al cărei permis i-a fost retras sau anulat ori căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendată sau care nu are dreptul de a conduce autovehicule în România se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.
(3) Cu pedeapsa prevăzută la alin. (2) se sancţionează şi persoana care încredinţează cu ştiinţă un autovehicul sau tramvai, pentru conducerea pe drumurile publice, unei persoane care se află în una dintre situaţiile prevăzute la alin. (1) sau (2) sau unei persoane care suferă de o boală psihică ori se află sub influenţa alcoolului sau a unor produse ori substanţe stupefiante sau a medicamentelor cu efecte similare acestora.
Art. 87. - (1) Conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau tramvai de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani.

Veti fi condamnat la o pedeapsa cu suspendare.
in prima faza mi sa zis ca pot scapa doar cu o amenda contraventionala dapa mi sa zis ca ar fi o problema cu alcolemia si acuma ca o sa fiu trimis in instanta dar nu am primit nici o citatie sau ceva..... am aflat de la niste prieteni care lucreaza in la politia rutiera si au zis ca e prima abatere si cele doua numar fals si neinmatriculata se contopesc si ar fi ceva administrtiv sa conducerea fara permis ar fi atenuata ca am scoala de soferi facuta
astept niste pareri din partea dumneavoastra

Ce se intampla real ati primit raspuns mai sus de la forum.
Dumneavoastra faceti cum doriti.

Alte discuții în legătură

Dosar penal, ce urmeaza? didi23 didi23 buna. daca ti se face dosar penal pt conducere masina cu nr rosii expirate si false care sunt urmarile? ce urmeaza? se ajunge in tribunal? se da amenda? mersi (vezi toată discuția)
Conducerea cu autovehicul neinmatriculat + numere false florinpopescu florinpopescu Buna ziua, Am fost prins acum doua saptamani circuland cu autovehicul neinmatriculat,si cu numere false. In anul 2001 am fost condamnat pentru furt la 1 an ... (vezi toată discuția)
Dosar penal daner daner Pe data de 26.01.2015 la vama am mutat o autoutilitara 150 m posedand permis doar pt categ. B si m-am prezentat cu documentele pentru verificare ia urmand sa ... (vezi toată discuția)