avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte de identitate!
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte de identitate!

Buna ziua!

Doresc sa stiu care sunt organele care pot retine o carte de identitate a unui cetatean roman.
Eu stiu ca acest drept il are doar Politia (comunitara, de frontiera, rutiera, locala, etc). Doresc sa primesc lamuriri pe aceasta tema deoarece locuiesc intr-un complex privat unde, la intrarea cu automobilul in parcare, mi se reinte cartea de identitate pana la parasirea parcarii.
Cel mai recent răspuns: sorin2233 , utilizator 20:48, 4 Februarie 2011
Nu au dreptul sa va retina cartea de identitate. Pot eventual sa isi noteze datele dvs de identitate , dar atat! B-)
e ilegal sa va retina cartea de identitate. nu au aceasta competenta.
Buna seara!

Multumesc pentru confirmare. As vrea sa imi spuneti, in masura in care puteti, care este Legea ce precizeaza faptul ca o societate de protectie si paza nu poate retine un act de identitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Legitimarea Marian_R Marian_R as dori indrumare spre articole de lege asupra cui sunt obligat sa ma legitimez si cui nu? (agent de politie, politist comunitar, jandarm, controlor ... (vezi toată discuția)
Asociatia de locatari mi-a blocat roata masinii. legalitate danielleu danielleu Buna ziua, Asociatia de locatari a blocului in care locuiesc mi-a blocat roata masinii oprite pe spatiul comun cu motivul ca am incalcat art. 256 CP ... (vezi toată discuția)
Fotografiere parcare ilegala pe loc rezervat persoanelor cu handicap in carrefour blu3s0ul blu3s0ul salut. am niste intrebari poate ma ajuta cineva: 1. ce statut au parcarile din carrefour sunt private sau publice. ce reguli de circulatie se aplica? daca ... (vezi toată discuția)