avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Legislaţie europeană, CEDO, UE, ... cedo etapa 2 , negocierea cu statul
Discuție deschisă în Legislaţie europeană, CEDO, UE, proceduri europene

cedo etapa 2 , negocierea cu statul

Poate cineva sa povesteasca pe scurt, ce a cerut la cedo si ce i a oferit statul?
Am si eu o cerere la cedo, la care am cerut 30000 e, si as fi curios de ofertele statului in raport cu sumele cerute prin cedo?
MULTUMESC !!!


Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters188505, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters188505 , utilizator 10:46, 7 Februarie 2011
E mai intelept sa cautati spete asemanatoare, altfel veti obtine iluzii. Jurisprudenta CEDO este disponibila pe Internet aici [ link extern ]

Daca ne spuneti care este situatia de fapt si drepturile incalcate, poate cunoaste cineva spete similare.
Da, statul negociaza doar rar.
In materiea dreptului de proprietate unde statul nu are efectiv sanse sa castige este normal sa negocieze.

Daca veti face o pregatire a apararii corespunzatoare poate ca veti ajunge la o negociere dar pana atunci pregatiti-va de judecata si studiati temeinic jurisprudenta CEDO.

avocat Claudiu Lascoschi
nu conteaza speta si drepturile incalcate referitor la ce am intrebat eu, eram interesat de a doua etapa a procedurii cedo, sesizarea statului, care la randul sau contacteaza reclamantul si ii propune o oferta bani sau altele....asadar in toate cazurile indiferent de speta se cere bani , care reclamantul ii primeste sau nu.
Daca ii primeste, sunt 2 variante: in urma negocierii cu statul la cererea cedo, ori prin hotararea definitiva cedo
Acum reiau intrebarea
In primul caz atunci cand statul iti face o oferta, care ar fi aceasta in raport cu suma pe care reclamantul a cerut o prin cererea adresata cutii europene?
Eu cred ca am fost destul de explicit si Am rugamintea ca cei straini de cauza sa nu mai intervina !!! Ma adresez doar celor care au trecut prin aceste etape !!!
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters188505, utilizator
un link despre jurisprudenta cedo ?
Ultima modificare: Vineri, 4 Februarie 2011
ContSters188505, utilizator
Statul va oferi cat crede ca ar pierde, bazandu-se pe spete similare, nu cat ati cerut dumneavoastra. Puteti cere 1 milion daune morale, dar exista daune morale de 2.000 de euro acordate de CEDO... Depinde de speta.

Linkul catre HUDOC vi l-am dat in mesajul precedent.

Alte discuții în legătură

Concediere contestata "tardiv" - ...cedo ContSters83715 ContSters83715 am contestat preavizul de concediere si apoi concedierea prin precizare la multe zile ...dupa cele 30 inscrise in decizia de concediere. (De fapt nu exista ... (vezi toată discuția)
Dosar cedo ioana_2009 ioana_2009 Buna ziua. Doresc sa depun o plangere la CEDO ca urmare a pierderii unui proces penal in care s a judecat un accident rutier. In urma accidentului mie mi s ... (vezi toată discuția)
Decizie cedo privind sporuri salariale andreigrigoriu andreigrigoriu Stimati forumisti, Pe data de 29 sptembrie 2011 CEDO a dat publicitatii o foarte importanta [b]Decizie de Inadmisibilitate in cazul Zelca şi alţii c. ... (vezi toată discuția)