avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... comert online
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

comert online

BUNA ZIUA, VA ROG SA-MI SPUNETI DACA IN CAZUL ACHIZITIONARII DE PE INTERNET A UNEI CARTI, BROSURI, LUCRARI AM DREPTUL DE A DENUNTA UNILATERAL CONTRACTUL DE VANZARE CUMPARARE SI DE A PRIMII BANII PLATITI.
ART. 10 DIN OG 130 ACTUALIZATA PRECIZEAZA:
Consumatorul nu poate denunţa unilateral următoarele tipuri de contracte, cu excepţia cazurilor în care părţile au convenit altfel: ..... e) contracte de furnizare a ziarelor, periodicelor, jurnalelor-magazin;
SUNT ASIMILATE CARTILE, BROSURILE , LUCRARILE TIPARITE CU CELE LA CARE FACE REFERIRE ART. 10 MAI SUS MENTIONAT?

vA MULTUMESC PENTRU RASPUNSURI!!
Cel mai recent răspuns: ContSters49158 , utilizator 22:20, 9 Mai 2008
SAU LITERA C) DIN ACEEASI ORDONANATA: contracte de furnizare a unor produse executate după specificaţiile consumatorului sau a unor produse distinct personalizate, precum şi a acelora care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid;
TUTUROR UTILIZATORILOR ACESTUI SITE VA DORESC PASTE FERICIT, LUMINA IN CASA SI LINISTE IN SUFLET!!!
OG. 130/2000 prevede la art. 4: Comerciantul trebuie să transmită consumatorului, în scris sau pe un alt suport de informaţii durabil, la dispoziţia sau accesibil acestuia, în timp util, în perioada executării contractului, condiţiile şi modalităţile de exercitare a dreptului de denunţare unilaterală, pentru cazurile prevăzute în prezenta ordonanţă, sub forma clauzei următoare: "Consumatorul are dreptul să notifice în scris comerciantului că renunţă la cumpărare, fără penalităţi şi fără invocarea unui motiv, în termen de 10 zile lucrătoare de la primirea produsului sau, în cazul prestărilor de servicii, de la încheierea contractului", redactată cu caractere îngroşate. În cazul omiterii acestei clauze, produsul sau serviciul este considerat livrat fără cerere de comandă din partea consumatorului, conform prevederilor art. 14.
Consumatorul are dreptul de a denunţa unilateral contractul la distanţă, în termen de 10 zile lucrătoare, fără penalităţi şi fără invocarea vreunui motiv. Singurele costuri care pot cădea în sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.
În cazul exercitării dreptului de denunţare unilaterală a contractului de către consumator, comerciantul are obligaţia să ramburseze sumele plătite de consumator fără a-i solicita acestuia cheltuielile aferente rambursării sumelor. Rambursarea sumelor se va face în cel mult 30 de zile de la data denunţării contractului de către consumator.
Cărţile, broşurile nu fac parte din categoria exceptată în mod expres prin art. 10 lit. e din actul normativ.
Ultima modificare: Duminică, 4 Mai 2008
Corina Capotã, Avocat
Multumesc, Cora. O zi frumoasa in continoare!
Conform art. 7 din O.G. 130 din 2000 este de specificitatea acestor contracte de a fi denuntate unilateral in termen de 10 zile lucratoare de la primirea produsului sau in cazul prestarilor de servicii de la incheierea contractului fara invocarea vreunui motiv sau suporta vreo penalitate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Returnare produs electronic cumparat Mihai223 Mihai223 Am cumparat online un TV, am platit, l-am primit si vreau sa-l returnez si sa primesc banii cash inapoi. Stiu ca legislatia romaneasca permite acest lucru in ... (vezi toată discuția)
Contract la distanta Mihaela Enache Mihaela Enache Am facut greseala sa cumpar un produs de pe un site de electrocasnice. Am primit un produs cu vicii serioase. E vorba de un aparat de masaj de tipul relax and ... (vezi toată discuția)
Taxe transport si penalitati in cazul denuntarii unilaterale danieljianu danieljianu Am cumparat niste produse de la un magazin online si am decis ulterior sa returnez produsele, pe baza O.G. 130/2000. Insa am o nelamurire: In articolul ... (vezi toată discuția)