avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... cum pot afla cum se radieaza din BC o informatie?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

cum pot afla cum se radieaza din BC o informatie?

Buna
Am pe rol un proces prin care am dat in judecata o banca pentru ca m-au trecut in BC desi aveam platita rata la timp. Din ian 2010 ei si-au retras de pe piata produsul pe care il aveam si dintr-o eroare informatica m-au trecut cu tot creditul la restanta desi rata era platita la zi iar altor clienti cu aceelasi produs le-au emis un alt card de credit. Pentru faptul ca am ajuns la BC si nu am putut aplica pentru un alt credit i-am dat in judecata si le-am cerut daune morale.
Ceea ce va rog eu, e sa imi spuneti de unde pot afla conditiile in care BC radieaza informatiile negative pentru ce ei? , banca, in intimpinarea de la proces au doua puncte care se bat cap in cap. la pct.1 spun ca doar din vina mea am ajuns la restanta iar la pct.2 spun ca m-au radiat din proprie initiativa. Eu stiu ca radierea se face din 2 motive: dupa 4 ani de la ultima restanta si la cererea bancii, dintr-o culpa a bancii.
specific ca am facut o plangere si protectie consumatorului care dupa analiza a amendat banca cu 5000 ron

Cel mai recent răspuns: aly_yoana , utilizator 15:48, 6 Februarie 2011
Cu hotararea care se da in instanta mergeti la BC si rugati-i sa va radieze.
Radierea a fost facuta de catre banca in momentul in care au primit amenda de la ANPC, insa eu vreau sa demonstrez in proces ca cele 2 puncte din intampinarea lor se bat cap in cap si anume faptul ca m-au trecut la restanta din vina mea si faptul ca m-au radiat fara sa le cer eu asta.
Vroiam sa stiu daca gasesc undeva in vreo lege, modul in care radieaza BC informatiile negative inscrise.
va multumesc
m-am uitat pe sit-ul BC
acolo nu scrie nimic de radiere
eu stiam ca dupa 4 ani daca e din vina mea si la cerera bancii daca e vina ei
asta vroiam sa gasesc undeva scris oficial
va multumesc inca o data

Alina
Adresati-va cu o cerere biroului de credit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum se radieaza o informatie din biroul de credit? ali_dolce2000 ali_dolce2000 Buna Am pe rol un proces prin care am dat in judecata o banca pentru ca m-au trecut in BC desi aveam platita rata la timp. Din ian 2010 ei si-au retras de pe ... (vezi toată discuția)
Provident Dan Belea Dan Belea Am un imprumut la provident pe care nu l-am mai platit de peste 1 an. Mentionez ca am fost sunat de cineva de la ei acum vreo 6 luni si mi-au spus ca trebuie ... (vezi toată discuția)
Cum ma sterg din biroul de credite? monnalee02 monnalee02 Buna ziua. Intai sa va explic speta, dupa care ajungem si la solutiile ei . In 2004 sotul meu si-a ahizitionat dintr-un magazin, electrocasnice ramanand sa ... (vezi toată discuția)