avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 960 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Accident
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Accident

Buna Ziua! Va cer si eu ajutorul in vederea solutionarii unei probleme! Acum 1 luna am avut un accident auto in care am fost implicat, ma aflam in autoturismul pe care il utilizam,( el fiind acizitionat prin leasing) pe scaunul din dreapta la volan era un coleg de munca, si pe bancheta din spate un alt coleg de munca! In procesul verbal scrie cam asa: Pe baza vitezei excesive cond. auto a pierdut controlul volanului si a iesit de pe carosabil, acrosand un copac ,apoi oprinduse in imobilul nr. 34...... . De fapt povestea accidentului a fost cam asa: in seara respectiva am fost la un restaurant unde eu si celalat pasager am consumat bauturii alcoolice in ideea ca o sa las masina acolo si ma voi intoarce a doua zii dupa ea, la plecare cel care a condus auto. a insistat ca sa conduca el deoarece nu a baut nimic, (el locuind in zona in care stau si eu), pe drumul spre casa pe baza vitezei,( mai exact 130 km/h in oras) a pierdut controlul volanului intr-o curba unde nu au fost gasite urme de frana deloc si a lovit bordura dupa care am retezat un copac, am acrosat o casa din care am ricosat intr-un stalp de electricitate unde ne-am si oprit. De acolo povestea obisnuita in cazul teribilismului: descarcerare, spitalizare....soferul a fost externat a doua zii el nepatind nimic in afara catorva zgaraieturi, celalat pasager: o fractura de bazin (60 zile ingrijire medicala) iar eu: 4 fracturi pe picior cu 2 operatii, fractura mana cu 1 operatie, si 5 fracturi la fata ( mandibula si maxilar) cu 2 operatii, in total mi-au spus ca voi avea nevoie de peste 150 zile de spitalizare. Mentionez ca eu nu imi amintesc mare lucru din accident , mai exact imi amintesc doar momentul in care m-am suit in masina, (ceea ce va povestesc sunt spusele soferului, politistului si celuilalt pasager) si cel in care m-am trezit la spital. Problema de aici intervine, eu in declaratie am scris ca ma constitui parte civila in proces... problema este ca el nu are nici un fel de posibiliate sa ma despagubeasca pe mine si pe celalalt pasager si doresc sa stiu ce se va intampla in acest caz, mentionez ca suma totala a despagubiriilor este in jur de 12000 euro pt amandoi vatamatii. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Lăzăruţiu Lucian , Avocat 19:11, 26 Aprilie 2008
Deci practic daca nu v-a platii indiferent de ce motiv ar avea, v-a face puscarie!? sa inteleg!
din moment ce a savarsit o fapta penala , anume infractiunea de vatamare corporala grava , (sunt peste 60 de zile de ingrijire medicala),si in urma cercetarilor penale procurorul dispune prin rechizitoriu trimiterea in judecata , cu sigurantza va fi obligat la plata de dauna materiale si morale , dar cuantumul va fi stabilit de instantza de judecata.
pedeapsa aplicabila e una unica , anume cea cu inchisoarea
sigur ca se poate dispune individualizarea ei , anume supendarea conditionata a pedepsei .
cel mai bine era ca lititgiul sa se stinga in faza de urmarire penala.
consultati art 182 din codul penal .
bloody_jo a scris:

consultati art 182 din codul penal .



Nu vreau sa par prea acid, dar cred ca esti confuza in continuare.
Este vorba de 184 cod penal si nu se pune problema unei pedepse privative de libertate, ci de una cu suspendare.
Nu are importanta ca inculpatul nu are posibilitatea platii daunelor, pt. ca va puteti indrepta impotriva societatii de asigurare, care va fi obligata in solidar. Suma de 7000 de euro este f. mica in raport cu nr. de zile de ingrijiri medicale.
Consultati un avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare legata de un accident ! SymbolyK SymbolyK In primul rand as dorii sa va spun buna-ziua si ca nu stiu daca am postat unde trebuia ! Si acum sa va povestesc nelamurirea mea ! De 7 zile fratele meu a ... (vezi toată discuția)
Accident cu auto spania - deces sofer, pasagerul solicita daune, firmei de asig. ro-lari ro-lari In urma unui accident - lovire copac, la o viteza mare, soferul a decedat pe loc iar pasegerul are diverse complicatii. Soferul, roman, aflat la munca in ... (vezi toată discuția)
Accident pe trecerea de pietoni - rca-ul poate plati daunele? LAURENTZYU LAURENTZYU revin cu noi intrebari, legate de un nefericit eveniment. un individ a lovit-o pe logodnica mea pe trecerea de pietoni. a lovit-o destul de rau. in urma ... (vezi toată discuția)