avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 819 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordine de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordine de compensare

Doresc sa stiu daca am avut un contract de barter cu o companie si trebuie sa emitem ordine de compensare,trebuie sa emitem amandoua firmele ordine de compensare ? Am primit de la ei ordinul de compensare albastru si cel rosu,trebuie sa emit si eu la fel catre ei, sau doar le completez pe cele trimise de ei si le dau unu inapoi?
Cel mai recent răspuns: cool123 , utilizator 14:26, 24 Ianuarie 2012
Trebuie sa emiteti si dvs pentru ei deoarece pe verso completati facturile pe care dvs le platiti catre ei prin compensare. Dupa ce le semneaza cel cu care va compensati, va opriti exemplarul albastru in care dvs sunteti platitor si exemplarul rosu in care dvs incasati.
tipizatul in albastru il trimiteti celui ce l-a emis dupa ce il stampilati si il semnati iar pe cel rosu il opriti d-voastra .
Da, emiteti si Dvs. ordin de compensare . Exemplarul rosu de la dansii ramane la Dvs,Exemplarul albastru emis de Dvs,va fi returnat de acestia dupa ce il vor semna.
Sumele inscrise in ambele ordine,trebuie sa fie identice. Dvs. completati cu facturi pe care le aveti ca datorie fata de dansii. Suma inscrisa trebuie sa fie pana in 10000 lei. Daca aceasta suma este depasita,compensarea se poate face doar prin I.M.I.
Cum se face o compensare prin IMI? Care sunt pasii care trebuie facuti?
buna ziua ,
care este procedura in urmatorul caz :
o societate (A)presteaza servicii pentru o alta societate(B), din lipsa banilor se face compensare prin antecontracte de vanzare cumparare a unur apartamente.
societatea A ce trebuie sa faca ?
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Compensare monica1968 monica1968 Buna ziua,a-s fi interesata cum se face o compensare intre 2 soc comerciale si cum se inregistreaza in contabilitate? (vezi toată discuția)
Probleme facturare - litigiu transport davidc davidc Buna ziua, As dori sa expun o problema legata de un transport de marfa. Acum o saptama firma de transport la care sunt administrator a efectuat un ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare marcelaL marcelaL buna, am si eu o intrebare.pe odinul de compensare pe care il emit eu (ex albastru si rosu) pe verso scriu doar facturile mele? iar cealalta parte cu care ... (vezi toată discuția)