avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Ordin de compensare
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Ordin de compensare

buna, am si eu o intrebare.pe odinul de compensare pe care il emit eu (ex albastru si rosu) pe verso scriu doar facturile mele?
iar cealalta parte cu care fac compensare emite si ea ordin de compensare iar pe verso scrie facturile ei?
si care exemplar imi ramane de la ordinul emis de mine;albastru sau rosu?

multumesc mult
Cel mai recent răspuns: marcelaL , utilizator 06:41, 8 Mai 2014
Buna seara,

Pe verso, si la albastru si la rosu, se trec facturile pe care le achitati.
Ca sa va fie mai usor, il puteti considera un ordin de plata.
Scrie si pe verso: "Borderoul datoriilor stinse". Deci, treceti facturile la care aveti datorii.
La fel face si destinatarul.
Din aceasta operatiune, va rezulta un formular albastru cu ce aveti de plata, si unul rosu cu ce aveti de incasat.

Respect,
Dan Preda

multumesc mult

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Completare corecta ordine de compensare carmenbn carmenbn Ce se trece pe spatele ordinului de compensare?Am gasit ambele variante si nu stiu care e corecta! 1.Pe cel albastru facturile pe care le am de plata si pe ... (vezi toată discuția)
Ordin de compensare mihaela1982 mihaela1982 Am o factura de 100.000 euro. Pot initia ordin de compensare pentru aceasta factura? Se poate face ordin de compensare in euro? Care este suma maxima care se ... (vezi toată discuția)
Proces verbal compensare anita10 anita10 Buna ziua, am o nelamurire cu privire la modalitatea de compensare a datoriilor intre doua societati. Eu asa stiam ca facturile mai mici de 10000 lei se pot ... (vezi toată discuția)