Buna Ziua! O prietena de al meu a luat un credit in euro acum doi ani, pe numele ei. Banii obtinuti a dat la un prieten, care a cumparat o masina noua si platea ratele de credit. Asta asa, pentru ca prietenul care a cumparat masina nu putea sa obtina un credit, deci s-a inteles cu prietena, ca ea sa obtina creditul si prietenul o sa plateasca ratele. Sper ca se intelege.
Problema este ca, de trei luni prietenul nu a platit ratele, pentru ca are probleme financiare, dar nu a instiintat prietena mea. Banca a trimis avertizare prietenei mele chiar de craciun, care a facut criza de nervi. A facut rost de bani si a platit o rata.
Ce se poate face in cazul asta? Exista orice cale legala de a transfera creditul asta catre cel care chiar a folosit banii? El zice ca o sa revina pe plan financiar si o sa plateasca ratele. Daca nu atunci prietena mea trebuie sa plateasca ratele.
Exista vreo alta solutie?
Multumesc
fata de banca e datoare si nu cred ca are ce face
mai departe , ori il convinge sa semneze un contract de imprumut in fata notarului, ori ii poate face plangere prietenului la politie pt abuz de incredere, daca acesta va recunoaste in scris datoria, intrun fel sau altul, il poate actiona in judecata si executa apoi silit
Sa ii cesioneze, prin notar, imprumutul, dar pentru ca banca sa ia act de cesiune, trebuie ca prietenul sa dovedeasca ca are cu ce plati, alfel banca nu va lua cesiunea in considerare.