avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Presupus șantaj. Cum pot dovedi că n-am beneficiat ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Presupus șantaj. Cum pot dovedi că n-am beneficiat de banii dintr-un credit folosit de altă persoană?

Buna ziua!
Verisoara prietenei mele a facut un imprumut in banca si a rugat-o pe prietena mea sa ii plateasca ratele pentru ca tatal ei nu ii prea ofera libertate si ea nu poate ajunge sa plateasca,in plus,nu vrea ca el sa afle.
Prietena mea i-a platit creditul cateva luni de zile dar la un moment dat s-a oprit pentru ca nu i-au fost returnati banii care au fost folositi la plata ratelor.
Pana la urma tatal ei a aflat iar ea de frica(nu vreau sa cred altceva) a spus ca acel credit a fost facut pentru verisoara ei(prietena mea).
Acum tatal o ameninta pe prietena mea ca va ajunge la inchisoare pentru santaj emotional si ii tot spune ca daca nu ii plateste creditul in continuare se va duce in instanta si ca el are ca prieten un procuror care o va incarcera sigur.
Ce am putea face noi in aceasta situatie pentru a ne apara ?
Precizez ca si eu am fost tras in aceasta problema deoarece verisoara sustine ca prietena mea i-a spus sa faca creditul iar banii mi i-a dat mie .
Va multumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Admin, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ce am putea face noi in aceasta situatie pentru a ne apara ?

Sa nu ii luati in seama, nu aveti de ce va apara. Inca, puteti ( prietena) sa o actioneze in judecata pt a ii returna banii platiti deja.
Daca va face plangere, prietena, nu are ce face decat sa se prezinte pt declaratii.
Auziti, dar tatal verisoarei, nu ii e un fel de unchi prietenei dvs ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca situatia este asa cum spuneti dvs incercati sa inregistrati o discutie cu verisoara in care sa o determinati sa recunoasca situatia de fapt.
De aceasta inregistrare va puteti folosi atat in cazul in care vreti sa depuneti dvs plangere daca sunteti amenintati/santajati cat si in situatia in care depune ei plangere.
Am totusi cateva nelamuriri. Nu am inteles exact care a fost intelegerea prietenei dvs cu verisoara.
Prietena dvs ii plateste ratele la credit si verisoara cand ii returneaza sumele de bani si de unde provin banii?
Pe de alta parte, nu inteleg explicatia dvs in sensul ca tatal verisoarei nu ii ofera libertate si ea nu poate sa ajunga sa plateasca. Sincer pare o scuza puerila, verisoara nu lucreaza undeva, nu iese din casa, nu are niciun fel de viata personala, sociala?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Octombrie 2017
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in familie in legatura cu un credit danoozza danoozza buna seara. am o problema care nu stiu cum ar putea fi rezolvata. parintii mei au achizitionat acum 2 ani o masina (facand credit pentru nevoi personale pe 10 ... (vezi toată discuția)
In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu ... viorelv viorelv In cazul in care baiatul îi spune prietenei sale ca daca nu o sa vrea sa fie in continuare prietena lui o s-o facă de rusine si o sa publice pe o rețea de ... (vezi toată discuția)
Violenta in familie lenor lenor [b]Salutare , Am si eu o mare problema in familie si anume Verisoara mea este casatorita de aprox 1 an cu un barbat destul de violent ,bataia este rupta ... (vezi toată discuția)