avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 419 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... probleme in familie in legatura cu un credit
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

probleme in familie in legatura cu un credit

buna seara. am o problema care nu stiu cum ar putea fi rezolvata. parintii mei au achizitionat acum 2 ani o masina (facand credit pentru nevoi personale pe 10 ani pe numele mamei mele, deoarece tatal meu era - si inca mai este - inregistrat la politia de credite) a carui proprietar legal este o verisoara de-a mea (deoarece au dat la remat o masina veche care era a ei). Problema este ca mama si cu tata sunt intr-o continua disputa, printre care s-a discutat si faptul ca tata vrea sa vanda masina, deoarece eu sunt singura din familie care are permis si el nu e de acord s-o conduc (ca nu merit). Ideea este ca verisoara (proprietara masinii) este din partea tatalui meu. Eu si mama stim ca daca o sa vanda masina (nici macar nu are nevoie de aprobarea mamei mele) banii or sa-i revina verisoarei mele care ii va da tatalui meu. Si mama va ramane cu creditul pe inca 8 ani platind... nimic. Se poate rezolva in vreun fel aceasta problema? Va intreb acest lucru deoarece mama va ajunge sa plateasca 5 mil/luna dintr-un salariu de 14 mil/luna (micsorat din cauza legii care s-a dat pentru scaderea salariilor bugetarilor) pana va iesi la pensie.
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 07:59, 12 Mai 2010
Din pacate ..la aceste aspecte trebuia sa va ganditi inainte. Ar fi trebuit sa incheiati un act notarial ...contract de imprumut intre mama si verisoara, prin care verisoara se obliga ca, lunar , sa va plateasca suma de....( echivalenta cu rata), timp de 10 ani ( perioada de rambursare a creditului). Pentru garantarea imprumutului se semna un contract de gaj pe autoturism, astfel ca in situatia neplatii , masina revenea mamei.
Incercati ..poate o convingeti pe verisoara sa semneze acum.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme in familie in legatura cu un credit danoozza danoozza buna seara. am o problema care nu stiu cum ar putea fi rezolvata. parintii mei au achizitionat acum 2 ani o masina (facand credit pentru nevoi personale pe 10 ... (vezi toată discuția)
As avea si eu nevoie de o lamurire. chatte chatte Buna ziua! As avea si eu nevoie de o lamurire in legatura cu o problema a tatalui meu. Problema este urmatoarea: acum vreo 3-5 ani maxim, tatal meu a facut ... (vezi toată discuția)
Act de vanzare-cumparare. monica.p. monica.p. Mama mea a cumparat casa bunicilor.Dupa moartea bunicilor mamei i-a revenit si un teren de vie pe care noi am cultivat vita de vie. Mama mea a vandut casa ... (vezi toată discuția)