avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 416 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită As avea si eu nevoie de o lamurire.
Discuție deschisă în Executare silită

As avea si eu nevoie de o lamurire.

Buna ziua!
As avea si eu nevoie de o lamurire in legatura cu o problema a tatalui meu.
Problema este urmatoarea: acum vreo 3-5 ani maxim, tatal meu a facut un imprumut, insa nu l-a facut pentru el, desi numele lui figureaza acolo.
L-a facut pentru un domn cu care se cunostea de mult.
Domnul respectiv l-a dus la un prieten care era proprietarul unui restaurant, pentru a ii face carte de munca, ca si cum ar lucra la el, iar pe cartea de munca sa figureze cu un salariu de vreo 22 de milioane de lei vechi, pentru a putea sa obtina cat mai multi bani in momentul in care va face creditul.

Ei bine, cartea de munca i-a facut-o, cu salariul respectiv si s-au dus sa faca imprumutul. L-au facut, tata a semnat pe-acolo tot felul de acte, iar creditul i-a fost aprobat ( daca nu ma insel suma a fost undeva in jurul a 150 de mil. de lei vechi ) intrucat persoana pentru care a facut tatal meu creditul, a adus si un girant.

Aproximativ doi ani de zile, domnul respectiv a platit ratele, insa dupa acesti doi ani nu i-a mai platit.. Iar acum tatal meu va fi executat silit, intrucat a primit scrisoarea de executare silita.

Precizez ca singurul bun pe care il are tatal meu pe numele lui este un Mitsubishi Galant din '79, in rest nu are nimic.

Ar putea executorul sa ne ia ceva din casa, in conditiile in care apartamentul in care stam nu este al nostru deoarece bunicul este proprietar si nu avem niciun act in care precizeaza ca ne-a cedat noua dreptul sa stam acolo?!

In plus, la asociatia de locatari nu figuram decat eu, mama si bunicul. Tata doar figureaza cu aceasa adresa in buletin.

Mai avem o masina insa este a mea, eu sunt proprietarul, si singurele bunuri mai de valoare sa zic asa, ar fi doua calculatoare, unul mai vechi primit cadou dela varul meu si unul al meu care l-am cumparat acum doi ani.
In rest avem ca orice om, nimic de valoare. Mobila electronicele si electrocasnicele...

Sper ca am explicat cat de cat problema si ca m-am putut face inteleasa.
Astept un raspuns.
Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2010
chatte, utilizator
Cel mai recent răspuns: Krissia . , Alte profesii 22:18, 18 Aprilie 2010
in cazul executarii silite, faceti contestatie aratind ca bunurile nu apartind debitorului executat.
si in ce fel putem demonstra ca nu apartin debitorului executat?
de exemplu la masina am contractul de vanzare-cumparare, insa la celelalte bunuri?
va multumesc mult pentru raspuns!
Executorul va solicita informatii de la Directia Taxe si impozite cu privire la bunurile pe care le detine tatal dumneavoastra , in situatia in care masina apare pe numele sau va solicita informatii de la Inmatriculari , pentru celelalte bunuri daca exista veti dovedi cu facturi si chitante, se pune problema sa nu fie pensionar sau angajat ca se poate face poprire pe venituri ( pensie, salar )
Multumesc frumos de raspuns.
Acum voiam sa va intreb altceva.

Apartamentul in care locuim noi, este al bunicului. Bunicul a fost proprietar impreuna cu bunica, decetata in '98.
Acum vrem sa facem taxa de succesiune si datorita problemelor care le are tatal voiam sa va intreb urmatorul lucru: in cazul in care apartamentul mi l-ar lasa mie bunicul, ar putea banca sa intervina intr-un fel, avand in vedere ca tatal are problema respectiva?

Va multumesc anticipat!
In calitate de fiica, nu puteti fi executata. Creditul este al tatalui si raspunde doar cu bunurile sale personale, nu cu ale rudelor.

Alte discuții în legătură

Credit restant-executare silita anonimu anonimu Buna, sant intr-o situatie dificila si nu stiu ce solutie sa gasesc. In 2006 tatal meu a scos un [b]credit de la o <<BANCA>>[/b], a platit cateva rate ... (vezi toată discuția)
Probleme cu banca cristinutza23 cristinutza23 salut,as vrea sa stiu si eu,mama mea a facut un imprumut in 2006 pentru o prietena de familie,acea doamna nu a mai platit ratele si la mama i-a venit de plata ... (vezi toată discuția)
Retea de persoane faceau credite false romeo_sms romeo_sms buna ziua, am o intrebare la doreste sa ma ajute:mama sta in casa tatalui sau care a decedat acum 3 ani.poate fi ea executata silit pentru un credit de nevoi ... (vezi toată discuția)