buna ziua,
am o intrebare la doreste sa ma ajute:mama sta in casa tatalui sau care a decedat acum 3 ani.poate fi ea executata silit pentru un credit de nevoi personale daca inca nu a fost facuta succesiunea?mama mai are o sora.ele sunt singurele mostenitoare.casa este in provincie in giurgiu.
in 2007 a facut un credit fara sa stie ce semneaza cu acte false ,asta am aflat eu cand m-am dus la banca dupa 2 ani.persoanele vinovate acum sunt in puscarie cu executare, dar banca vea banii de la mama.dar nu s-a prescris datoria?
va multumesc,
Daca banca a facut plangere penala privins falsul in legatura cu acel contract de credit, termenul de prescriptie a fost suspendat pe perioada cercetarilor/procesului.
Daca vreti , dati ceva detalii
Creditul a fost facut pe 10 ani, prescriptia Nu incepe de la data ultimei rate din graficul de rambursare?banca a mai trimis acasa notificari si somatii, doar atat, nu a intentat nici un proces.din experienta dvs credeti ca va executa casa daca sunt 2 proprietari, sau executorul. va spune ca nu sunt bunuri de executat.cum afla un executor pe ce nume este casa? Casa este a bunicului meu care a decedat akm 2 ani si mostenitori sunt mama si sora ei dar nu s- a facut succesiunea si nu o sa se faca prea curand.
Termenul de prescriptie curge de la data scadenta a fiecarei rate, respectiv de la data la care e declarat scadent anticipat. Acesta poate fi intrerupt sau suspendat.
Se prea poate ca executorul sa nu afle ca mama mosteneste jumatate din casa si oricum e complicat, implica niste costuri pan asa poata executa silit cota mamei.
Pana la casa, ii va pune poprire pe salariu/ pensie sau ce alte venituri are ( daca are )
Prescriptie credit
siri2014
In decembrie 2007 am incheiat un credit nevoi personale cu rate pe 10 ani. In ianuarie 2009 dupa pierderea locului de munca am imcetat sa mai efectuez plati. ... (vezi toată discuția)