avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 686 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DENUNTATOR
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DENUNTATOR

Problema: clientul - arestat preventiv sub invinuirea trafic de droguri. Ar fi pe punctul de a fi cooperant in sensul Art16 din Legea 143/2000 insa se teme pt viata sa si a familiei sale.

Intrebare: care ar fi mijloacele prin care ar putea sa formuleze denuntul prev de art16 /L143 fara a se afla in pericol nici el nici familia sa? exista vreo forma legala prin care denuntul sau sa nu apara in eventualul dosar al celui denuntat?
Cel mai recent răspuns: jamesdean , utilizator 07:50, 8 Februarie 2011
poate cere procurorilor sa fi marto cu identitate protejata
ZFCALIN a scris:

poate cere procurorilor sa fi marto cu identitate protejata

Asta daca cei pe care ii toarna sunt indeajuns de prosti ca sa nu isi dea seama cine i-a turnat ...
Ma rog, poate s-or prinde, poate nu. Fapt este ca dosarul clientului s-a intemeiat exact pe un denunt, iar denuntul respectiv este atasat la dosarul clientului (sa-i spun X).
Ei, exact aceasta situatie ar vrea sa o evite X: copia declaratiei sale (= denuntului sau) precum si orice referire a sa la orice persoana sa apara in clar in vreun viitor dosar.
El sau avocatul acestuia pot solicita in virtutea prevederilor Legii nr.211/2004 protectia sa si a familiei,procurorului care instrumenteaza cazul sau prim procuorului parchetului care supravegheaza cercetarea
r.gabi a scris:

El sau avocatul acestuia pot solicita in virtutea prevederilor Legii nr.211/2004 protectia sa si a familiei,procurorului care instrumenteaza cazul sau prim procuorului parchetului care supravegheaza cercetarea

"LEGE Nr. 211 din 27 mai 2004 privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor" - or, X nu este victima, este infractor. Poate deveni victima - el sau cineva din familia sa - intr-un viitor, insa, pe moment, ma tem ca nu detine aceasta calitate. In consecinta, nu imi dau seama daca Legea 211/2004 ar putea fi temeiul legal pt cererea sa. Mai citesc o data legea, poate mi-a scapat mie ceva...

Alte discuții în legătură

Martor, pentru fond in dosar penal-furt calificat UnuDoiTrei UnuDoiTrei Buna ziua, Am fost citat in calitate de martor, pentru fond - furt calificat si as avea cateva intrebari : - ce presupune aceasta infatisare ? o sa dau ... (vezi toată discuția)
Se pot audia martorii cu forta sau sub acoperire? Tarzan2012 Tarzan2012 intr-un proces stiu ca trebuie audiati si martori. AAA are dovezi clare impotriva lui BBB,insa martorii pe care ii cheama AAA se tem sa vina la judecata ptr a ... (vezi toată discuția)
Urmarire penala fordfiesta fordfiesta Buna ziua sunt martor intr-un dosar de furt ,am fost audiat de catre politist ,dupa care inculpatul a primit clasare din partea procurorului ,s-a formulat ... (vezi toată discuția)