avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 424 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... radiere notari carte funciara
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

radiere notari carte funciara

In urma unei sentinte din 15.10.2007 de iesire din indiviziune mi s-a stabilit o sulta de 527.1 lei in favoarea unei persoane LM de existenta careia nu stim nimic, care in 1929 cand bunicii mei au cumparat casa a ramas in CF cu 17 mp de teren si care in timpul derularii procesului a fost citata prin anunt in ziar dar nu s-a prezentat.
Am achitat valoarea sultei prin recipisa de consemnare si chitanta la CEC Bank si am depus originalele la un birou Executor judecatoresc de unde am primit o adeverinta pentru radierea sultei din CF.
De la ANCPI mi s-a spus ca radierea sultei se poate face numai pe baza unei hotarari judecatoresti.
As dori sa stiu de ce nu este suficienta sentinta civila si adeverinta Executorului judecatoresc si in acest caz care este solutia cea mai rapida de radiere a sultei avand in vedere ca obtinerea unei noi hotarari judecatoresti pentru radierea sultei este o procedura de durata.
Cel mai recent răspuns: MIHAI GRIGORE , Avocat 16:54, 5 Februarie 2011
inteleg ca "adeverinta" de la B.E.J. este in fapt o notificare a beneficiarului sultei despre consemnarea la CEC a sumei respective. Aveti nevoie de recipisa respectiva de consemnare pentru a radia sulta. Depuneti cerere la OCPI, instistati sa vi se inregistreze pentru a putea primi (in mod absurd) mai apoi o incheiere de respingere, pe baza caruia sa va puteti adresa instantei competente.
In mod normal ar trebui operata radierea pe baza recipisei de consemnare si a notificarii facute prin executor.
Notificarea a fost facuta la BEJ, care din cate am inteles a trimis notificarea la adresa imobilului din CF, unde nu a fost gasita LM si dupa asta mi-a eliberat o adeverinta prin care specifica ca am achitat sulta la CEC Bank si ca se poate radia sulta.
Pe baza acestei adeverinte am incercat radierea dar mi s-a spus ca nu se poate, au acceptat cererea dar mi s-a spus ca nu o sa-mi radieze sulta.
chiar daca nu era acasa persoana notificata, trebuia afisata notificarea pe usa principala si apoi procedura de notficare se putea considera completa. Nu exista o pratctica nationala unitara in acest sens, dar va pot spune sigur ca unele OCPI-uri din tara ar fi radiat fara probleme sulta pe baza acestor acte. Nu conteaza ce vi s-a spus, daca nu se radiaza sulta, atata vreme cat ati achitat tariful de radiere (60 lei) si ati depus actele impreuna cu o cerere fie veti primi o incheiere de radiere impreuna cu un extras de informare care sa ateste noua situatie, fie veti primi o incheiere de respingere , motivata, pe care o puteti ataca in instanta.
Sunt intru totul de acord cu dl notar....dupa ce veti primi incheierea de respingere a radierii sultei puteti ataca in instanta decizia biroului de carte funciara....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere din cf ana301 ana301 buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Titlu de sulta - cum platesc, ce se intampla daca nu platesc, pot vinde fara plata? morarudiana morarudiana Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici ... (vezi toată discuția)
Refuzul acceptarii sultei de catre fostul sot kdoina2007 kdoina2007 Va rog sa-mi spuneti cum se procedeaza in cazul in care fostul sot refuza acceptarea sultei si sa paraseasca apartamentul care mi s-a atribuit in urma unui ... (vezi toată discuția)