Am castigat, in urma unei iesirii din indiviziune cateva imobile, insa am de platit titlu de sulta celorlalte 2 parti implicate. Cu una din parti nu avem nici o relatie sau contact de peste 20 ani, avem doar o adresa incerta, iar cealalta parte locuieste foarte departe si nu poate sa imi dea declaratie notariala la momentul platii. De asemenea si ele au de platit atat statului, cat si mie cheltuieli de judecata. Cum vor plati ele? Pot vinde fara plata sultii? In cat timp trebuie executata plata? Daca nu platesc, ce se intampla?
Daca ati castigat (in instanta, nu ?) inseamna ca aveti o hotarare judecatoreasca precum si numele partilor si adresele la care au fost citate acestea,
luati legatura ce partile sau reprezentantii legali ai acestora.Ca sa vindeti, trebuie sa intrati in posesie (prin punerea in executare a hotararii).
In situatia in care sulta este trecuta in cartea funciara este mai greu sa vindeti avand in vedere ca este greu sa gasiti pe cineva sa cumpere cu sulta, daca nu este trecuta cu atat mai bine.. In situatia in care nu platiti este posibil ca sotia dvs sa va execute silit.
Proprietarul de drept este mama mea, iar cele doua parti sunt surorile ei,avem adresele , insa una nu a raspuns citatiilor pe durata celor 4 ani de proces, iar cealalta locuieste in alt judet, ca sa ii platesc, vreau de la ea declaratie notariala, iar ea nu vrea sa se deplaseze. de asemenea, si ele au de platit cheltuieli de judecata. Daca mama mi-ar dona sau vinde mie , eu pot face actele fara plata sultei?Abia azi s-a dat hotararea, nu e nimik inscris inca la cartea funciara
Ce sume au d eplatit statului ? Si cu aceste plati s-ar putea sa aveti o problema.
Puteti consemna sumele pe care le aveti de plata prin executor, la CEC.
Puneti in executare hotararea ca sa le puteti opri cheltuielile de judecata.
Luati legatura cu un executor judecatoresc.
Art. 1008
Consemnarea sumei sau a bunului
(1) Dacă creditorul nu se prezintă sau refuză să primească suma ori obiectul oferit, executorul judecătoresc va încheia proces-verbal în care va consemna aceste împrejurări.
(2) În cazul prevăzut la alin. (1), debitorul, spre a se libera de datorie, va putea să consemneze suma sau bunul oferit la CEC Bank - S.A. sau la orice altă instituţie de credit ori, după caz, la o unitate specializată, iar recipisa de consemnare se va depune la executorul judecătoresc care a trimis somaţia. Procedura de consemnare a sumelor de bani este obligatorie pentru unitatea la care urmează a se face consemnarea şi nu poate fi condiţionată de existenţa acordului creditorului. Consemnarea bunurilor se face în condiţiile prevăzute de lege.
(3) Consemnarea va fi precedată de o nouă somaţie adresată creditorului în care se vor arăta ziua şi ora când şi locul unde suma sau, după caz, bunul oferit se va depune.
Radiere din cf
ana301
buna ziua.puteti sa ma ajutati va rog?in urma unui proces de succesiune a fost inscrisa in cf o sulta si doua somatii pt executare silita . banii au fost ... (vezi toată discuția)
Prescriere sulta
CarlaG
Buna ziua,
Am o decizie irevocabila in urma careia mi s-a atribiut intregul teren (pe care il aveam impreuna cu o ruda mai indepartata) cu mentiunea ca ... (vezi toată discuția)