avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 916 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... resingere actiune
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

resingere actiune

intr_un dosar in care sint implicati vreo 1000 de salariati si cre prevedea recuperarea unor drepturi salariale neachitate intre anii 2005_2010 mai precis cota parte din profitul unei mari companii dupa ce dosarul a fost inregistrat in anul 2009 si afost judecat pe parcursul a 2 ani decizia finala a :fost:resinge exceptia prescriptiei dreptului la actiune.respinge actiunea.ce inseamna aceasta?mai exista vreo cale ca in cazul in care procesul este pierdut aceste drepturi sa fie cistigate?va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:43, 5 Februarie 2011
Inseamna ca:
1. Paratul, in apararea sa, a invocat faptul ca reclamantii si-au cerut prea tarziu drepturile lor. Instanta de judecata nu i-a dat dreptate paratului si a respins exceptia.
2. Actiunea formulata de salariati a fost respinsa. Cu alte cuvinte ati pierdut procesul.
3. Inteleg ca judecata a avut loc in prima instanta. In acest caz, mai exista o cale, care este prevazuta in hotararea judecatoreasca si care trebuie formulata in termenul stipulat in sentinta.
daca prescripia drepului la actiune a fost respinsa pe ce motiv putea fi respinsa actiunea salariatilor?
ce inseamna cererea de disjungere ?va multumesc
Netemeinicie.Cred ca pentru asta a fost respinsa actiunea.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
andymaurul, utilizator
Disjungerea reprezinta impartirea in doua a unui proces unitar,deci vor fi 2 solutionari pt fiecare dosar constituit.

Alte discuții în legătură

Contestație la executare și perimare invocată pe cale de exceptie. legea procesuală civilă nouă și veche în cadrul aceluiași proces CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI In cadrul unui proces s-a invocat pe calea contestatiei la executare prescriptia dreptului la executare silita pe legea noua si in cadrul procesului a aparut o ... (vezi toată discuția)
Perimarea apelului mazilescu mazilescu ce inseamna perimarea apelului ? stigera procesului sau doar a apelului (vezi toată discuția)
Admite exceptia perimarii si constata perimata judecata actiunii oanata oanata Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti daca puteti, am urmatoarea situatie: Am fost data in judecata de catre asociatia de proprietari pentru datorii la ... (vezi toată discuția)