avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Incident rutier
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Incident rutier

Buna ziua,
O situatie bizara:
Mergeam cu masina pe drum cu 2 benzi pe sens ( eu mergand pe banda de langa marginea drumului), viteza 90/h si din stanga a intrat un logan cu SCOALA, eu pomenindu-ma cu loganul in fata, am franat brusc si incercand sa evit impactul am intrat pe banda 2 ( cea de langa axul drumului), dar am atins balustrada sifonandu-mi oglinda stanga. Am oprit, l-am oprit si pe Instructorul auto, am facut scandal ca ma duc la politie, el sustinand ca are dreptul sa intre pe banda aceea de mers ( desi are indicatorul de STOP de pe drumul laturalnic de pe care venea).
Am renuntat sa mai merg la politie, considerand ca nu este asa grav.
Dupa o saptamana am primit de la politie instintare sa ma prezint pt declaratie pt incidentul savarsit.
Ce se poate intampla?
Se poate retine permisul, primi amenda?
Multumesc anticipat de ajutor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
ContSters180748, utilizator
Cel mai recent răspuns: ContSters180748 , utilizator 13:20, 5 Februarie 2011
Trebuia sa merg la politie atunci si i-se ridica permisul pe loc?
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
ContSters180748, utilizator
Puteati rezolva problema pe cale amiabila prezentandu-va (ambii conducatori auto) la societatea de asigurare si completand fisa de constatare amiabila. Daca era posibil acest lucru dvs trebuia sa anuntati accidentul in terme4n de 24 ore la politie. Daca nu ati facut-o sunteti pasibil de o sanctiune contraventionala (amenda - 4 sau 5 puncte de amenda si suspendarea dreptului de conducere pe o perioada de 30 zile).
Consider ca nu eu sunt vinovat, eu mi-am lovit masina mea, celalalt nu a patit nimik, el a intrat pe banda mea de mers, dar pt ca am facut scandal banuiesc ca a mers si a declarat incidentul la politie. Cum sa fiu eu amendat daca din cauza lui pt neasigurare la intrarea pe un drum cu prioritate sa produs incidentul ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto, nu vreau sa inmanez rca-ul kartush1977 kartush1977 Salutare catre toti membri forumului..pe aceasta cale cer ajutorul celor avizati in urmatoarea problema: am fost implicat intr-un accident de circulatie mai ... (vezi toată discuția)
Buna seara, am avut astazi un incident, am fost lovita din spare ... Gentisima Gentisima Buna seara, Am avut astazi un incident, am fost lovita din spare dar pe extremitatea stanga. Practic soferul din spate m-a lovit cu farul drept. Eu franasem ... (vezi toată discuția)
Accident bizar - culpa comuna ? westdesign westdesign Buna ziua, incerc sa va descriu cat mai exact accidentul pe care l-am avut in urma cu 4 ore. Ajuns intr-o intersectie dirijata dintre un drum cu sens ... (vezi toată discuția)