avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... firma de asigurare nu plateste daune pentru accident ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

firma de asigurare nu plateste daune pentru accident in timpul muncii

Este vorba despre o situatie de urgenta, intervenita in strainatate, unde un sofer de tir efectua cursa conform foii de parcurs.
Facandu-i-se rau intr-o parcare, cetatenii din preajma au chemat salvarea , a fost internat si a suferit doua interventii chirurgicale consecutive.La spital a prezentat asigurarea pe care angajatorul sau a facut-o.
Dupa cateva luni, spitalul din Franta a trimis la domiciliul soferului facturile privind serviciile de sanatate efectuate, pentru care firma de asigurari nu vrea sa plateasca spunand ca soferul a fost deja bolnav si a mers la tratament in Franta!!!.
In momentul de fata, soferul in cauza a primit somatii pentru 15.000 euro de la executorii din Franta si toata lumea ridica din umeri.
Ce poate sa faca sa fie scos din aceasta ecuatie dintre spital, asigurator, angajator ?
Va multumesc, cu respect
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
Marius Mihai, utilizator
Proces impotriva asiguratorului pentru obligatia de plata .
Depinde ce tip de asigurare avea respectiva persoana. Daca era o asig de viata unde s-a completat chestionarul medical..cei din Franta pot sa aiba dreptate
De regula in astfel de meserii angajatorii fac polite de asigurare doar de accidente de circulatie, nu si pt alte boli ce pot surveni sau pt spitalizari etc, pt a plati mai putin. Verificati continutul politei, riscurile asigurate si excluderile. Si apoi se poate discuta.
Buna ziua,
Spitalul din Franta emite intotdeauna factura pe numele persoanei careia i-a acordat ingrijirile medicale. Este firesc. Pe el nu-l intereseaza raporturile existente intre diferite persoane. Indiferent ca a fost vorba de boala sau de accident, atata vreme cat soferul avea un contract de munca si avea calitatea de asigurat social in Romania, nu poate fi obligat la plata. Ori exista in societate un contract de asigurare facultativa privata care il acopera, ori este de resortul Casei Nationale de Asigurari. Trebuie insa intr-adevar actionat repede, intrucat Trezoreria franceza poate pune in aplicare titlul executoriu. Postati documentele pe care le aveti in posesie sa va sfatuiesc ce e de facut. Precizez ca exersez in Franta si am foarte dese proceduri de despagubiri ca urmare a accidentelor de circulatie (cauza fiind diferita, dar procedura aceeasi).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Despagubiri accident rutier DoruCiubotaru DoruCiubotaru Buna ziua. Doresc sa ma consult cu niste specialisti de pe acest forum pentru a actiona cat mai corect in situatia pe care o voi prezenta. In data de ... (vezi toată discuția)
Accident muncă franţa OanaDumu OanaDumu Bună seara. Unchiul meu lucrează cu contract ca şofer de tir în Franţa. Contractul durează 3-4 luni, 1 lună concediu si iar alt contract. În timpul ... (vezi toată discuția)
Excursie ratata cucu_bau cucu_bau Buna seara, am si eu o intrebare, X isi cumpara bilete in luna februarie pentru a merge in vacanta in luna iunie. In luna mai sufera o operatie (ernie de ... (vezi toată discuția)