avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 746 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... un sfat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

un sfat

acum 3 luni am castigat un proces si apoi un recurs urmand ca parata sa imi restitue cheltuieli de judecata insa nu am primit nici un ban pana acum.
in cazul in care parata este o pensionara neavand alte venituri ce trebuie sa fac?
trebuie neaparat sa primesc acesti bani pentru ca m-am inprumutat la o vecina sa pun avocat
ce ma sfatuiti?
multumesc
Cel mai recent răspuns: andymaurul , utilizator 14:22, 5 Februarie 2011
Investiti sentinta cu formula definitiva,irevocabila si executorie-daca a fost proces civil-,adresati-va cu cerere executorului judecatoresc care va pune in aplicare sentinta.
Executorul poate sa impuna paratei sa plateasca 1/3 din pensie,lunar, pana la achitarea debitului.Cam atat poate face executorul,mai ales ca presupun ca nu este o suma foarte mare de recuperat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
andymaurul, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cheltuieli de judecata nadia666 nadia666 ma aflu la finalul unui proces lung si greu dar care s-a terminat in favoarea mea urmand ca parata sa-mi plateasca cheltuieli de judecata in valoare de 40 ... (vezi toată discuția)
Executare sentința Petrus1731 Petrus1731 Am castigat procesul, s-a dat sentinta: „obliga parata sa plateasca reclamantei suma de ...., reprezentand ...., cu titlu de ...., Executorie de drept. ... (vezi toată discuția)
Plata despagubirilor acordate prin sentinta judecatoreasca se face doar prin intermediul executorului judecatoresc? ContSters331400 ContSters331400 Buna ziua, Cineva din familia mea a primit o sentinta defavorabila intr-un proces cu un vecin. Obiectul procesului nu conteaza foarte mult pentru aceasta ... (vezi toată discuția)