Cineva din familia mea a primit o sentinta defavorabila intr-un proces cu un vecin. Obiectul procesului nu conteaza foarte mult pentru aceasta intrebare.
Sentinta avea ca termen de contestatie cinci zile de la pronuntare, dar ruda mea a primit sentinta dupa acel termen. A ales sa nu mai depuna nici o contestatie si sa plateasca partii castigatoare despagubirile de 1000 de lei stabilite. Vecinul nu a acceptat banii, desi au fost trimisi prin martori, spunand sa fie dati executorului judecatoresc. Intrebarea mea este: trebuie trimisi bani executorului neaparat? Daca ruda mea are martori ca vecinul nu a vrut sa plateasca, ce se intampla?
Daca nu il ridica atunci va trebui sa ii dati prin intermediul unui executor judecatoresc care va intocmi un proces verbal care atesta predarea banilor. In aceasta situatie insa va trebui ca dvs sa achitati contravaloarea serviciilor executorului.
Daca nu doriti sa apelati la executor, atunci nu aveti decat sa asteptati sa pune creditorul in executare sentinta. Veti achita de asemenea onorariu executor si daca creditorul apeleaza la acesta pentru a a-si recupera suma de bani.
Debitorul are la dispozitie un termen de 3 ani de la ramanerea definitiva a sentintei sa o puna in executare.
Executare silita
crissmario
Buna ziua,
Va rog sa ma indrumati in urmatoarea situatie:
in baza unei hotarari judecatoresti definitiva si irevocabila am fost obligat sa achit suma de ... (vezi toată discuția)