avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 396 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna seara. Am pierdut un proces si trebuie sa platesc ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna seara. Am pierdut un proces si trebuie sa platesc o suma ...

Buna seara. Am pierdut un proces si trebuie sa platesc o suma de bani si sa imi schimb instalatia de scurgere la baie. Termenul de 30 de zile in care putea fi atacata hotararea a trecut, acum am 30 de zile in care trebuie sa fac plata. Vecinul e un mare nenorocit si refuza sa imi de,a un cont IBAN. Pot sa apelez la un executor judecatoresc (si sa cer ca vecinul sa suporte costurile cu executorul deoarece din cauza lui nu am putut sa ii transfer banii)? Ce poate face vecinul daca nu platesc in termen din cauza lui? Am conversatii pe whatsapp cand ii cer IBAN si el nu mi a dat nimic.
Ultima modificare: Duminică, 27 Februarie 2022
silviu.s, utilizator
Initial incercati solutionarea amiabia in termeni decenti fara injurii
Incercati sa transmiteti suma dispusa de instanta de judecata prin mandat postal cu confirmare de primire si astfel puteti obtine dobvada daca vecinul refuza sa primeasca banii
Buna ziua,

In masura in care nu rezolvati pe cale amiabila va puteti adresa executorului judecatoresc printr-o oferta reala de plata urmata de consemnatiune, altfel spus, se consemneaza suma la dispozitia creditorului si astfel dumneavoastra va eliberati de datorie.

Cu stima,
av.Jasmine Oancea
Buna ziua
Se poate prescrie aceasta suma ? de ce intreb ?
Cunosc un caz unde au trecut aproximativ 3 ani , pur si simplu , s a uitat pentru ca sau facut si multe modificari in asociatie
Multumesc
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Se prescrie in termen de 3 ani.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suma de bani in avans pentru cumpararea unei masini PaulTiriteu PaulTiriteu Tatal meu a intrat in legatura cu o persoana care se ocupa de importul de masini la mana a doua, pentru a-i aduce din Germania o masina. Ei s-au dus la un ... (vezi toată discuția)
Buna ziua in urma une hotarari judecatoresti, s-a decis ca mostenitorii ... ioanalex_ ioanalex_ Buna ziua In urma une hotarari judecatoresti, s-a decis ca mostenitorii (2 frati) sa achite o sulta celui de-al 3lea frate pentru a ramane numai ei in posesia ... (vezi toată discuția)
Mă aștept la o executare silita, deoarece creditorul refuza primirea banilor trimiși de mine( debitor) prin mandat poștal, conform sentinței judecătorești. AlexandruDumitruSandu AlexandruDumitruSandu Am pierdut un proces,am rugat o ruda din Romania sa plătească suma datorată conform sentinței judecătorești ,dar cel ce a câștigat , a refuzat primirea ... (vezi toată discuția)