avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1132 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Suma de bani in avans pentru cumpararea unei masini
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Suma de bani in avans pentru cumpararea unei masini

Tatal meu a intrat in legatura cu o persoana care se ocupa de importul de masini la mana a doua, pentru a-i aduce din Germania o masina. Ei s-au dus la un birou notarial si au semnat un acord prin care tatal meu ii da o suma de bani importatorului pentru a ii aduce o masina din Germania. Pe document nu scrie nici tipul masinii si nici termenul limita. Persoana respectiva nu a mai raspuns la telefon si nici nu i-a returnat banii tatalui meu. El a fost la un executor judecatoresc, acesta i-a trimis importatorului scrisoare care ii da termen de 5 zile sa returneze suma de bani. Ce se intampla daca incepe executarea si importatorul nu are bunuri pe numele lui? Dar daca importatorul aduce o masina oarecare, cu o valoare mult mai scazuta decat suma imprumutata? Exista conversatii pe WhatsApp in care tatal meu specifica modelul masinii si in care importatorul insista ca tatal meu sa ii dea bani sa ii aduca masina pe care nu a mai adus-o niciodata.
Buna ziua,

Sa inteleg ca ati introdus actiunea impotriva importatorului, ati obtinut o hotarare favorabila si ulterior v-ati adresat executorului judecatoresc cu o cerere de executare silita? nu inteleg cum ati ajuns direct la executor, fiindca contractul incheiat nu reprezinta titlu executoriu.

Daca incepe executarea si nu are bunuri pe numele lui, nu se poate face nimic, doar se va continua executarea pana in momentul in care va avea.

Daca aduce alta masina, se poate solicita rezolutiunea contractului. Conversatiile de pe whatsapp pot fi folosite ca si probe.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez banii imprumutati? am imprumutat cuiva 2000ron, ... Andrei027 Andrei027 Cum imi recuperez banii imprumutati? Am imprumutat cuiva 2000RON, am mesajele in care mi-a cerut banii si banii au fost trimisi prin transfer bancar. (vezi toată discuția)
Contract de imprumut la notar matrix2010 matrix2010 Am incheiat cu un vecin un contract de imprumut la notar simplu fara garantii prin care eu i-am dat 2.000 euro cu restituirea banilor pana cel tarziu la 1 an ... (vezi toată discuția)
Imprumut persoana fizica cu contract la notar Marius20100 Marius20100 Am imprumutat un prieten cu o suma de bani,el insinstand sa facem si contractla notar. Trebuia sa-mi inapoieze banii acum 4 luni. La inceput m-a amanat, pentru ... (vezi toată discuția)