Tatal meu a intrat in legatura cu o persoana care se ocupa de importul de masini la mana a doua, pentru a-i aduce din Germania o masina. Ei s-au dus la un birou notarial si au semnat un acord prin care tatal meu ii da o suma de bani importatorului pentru a ii aduce o masina din Germania. Pe document nu scrie nici tipul masinii si nici termenul limita. Persoana respectiva nu a mai raspuns la telefon si nici nu i-a returnat banii tatalui meu. El a fost la un executor judecatoresc, acesta i-a trimis importatorului scrisoare care ii da termen de 5 zile sa returneze suma de bani. Ce se intampla daca incepe executarea si importatorul nu are bunuri pe numele lui? Dar daca importatorul aduce o masina oarecare, cu o valoare mult mai scazuta decat suma imprumutata? Exista conversatii pe WhatsApp in care tatal meu specifica modelul masinii si in care importatorul insista ca tatal meu sa ii dea bani sa ii aduca masina pe care nu a mai adus-o niciodata.
Sa inteleg ca ati introdus actiunea impotriva importatorului, ati obtinut o hotarare favorabila si ulterior v-ati adresat executorului judecatoresc cu o cerere de executare silita? nu inteleg cum ati ajuns direct la executor, fiindca contractul incheiat nu reprezinta titlu executoriu.
Daca incepe executarea si nu are bunuri pe numele lui, nu se poate face nimic, doar se va continua executarea pana in momentul in care va avea.
Daca aduce alta masina, se poate solicita rezolutiunea contractului. Conversatiile de pe whatsapp pot fi folosite ca si probe.