avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Cum imi recuperez banii imprumutati? Am imprumutat ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Cum imi recuperez banii imprumutati? Am imprumutat cuiva 2000RON, ...

Cum imi recuperez banii imprumutati? Am imprumutat cuiva 2000RON, am mesajele in care mi-a cerut banii si banii au fost trimisi prin transfer bancar.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:07, 22 Iunie 2023
Cand?
Notificati oficial beneficiarul imprumutului cu obligatia restituirii sumei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Pentru raspuns detaliat era necesar sa precizati daca ati incheiat document asumat de catre parti
ynocentta a scris:

Notificati oficial beneficiarul imprumutului cu obligatia restituirii sumei -sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Pentru raspuns detaliat era necesar sa precizati daca ati incheiat document asumat de catre parti

Nu a fost facut un contract, suma este cea totala a mai multor imprumuturi mici, am salvate conversatiile in care mi-au fost ceruti banii, iar acestia au fost dati prin transfer bancar. Pe langa aceasta s-a intamplat si un incident (care acum cred sa fi fost inventat) in care el mi-a spus ca i-a fost furat portofelul si ca avea nevoie de bani pentru benzina pentru a ajunge acasa. Mi-a spus ca nu are cardurile salvate pe telefon si sa ii imprumut datele cardului meu pentru a cumpara benzina si ca imi va sterge cardul din telefon apoi. Mi-a trimis un videoclip in care sterge cardul din telefon, dar zilele recente m-am trezit fara bani in cont, acesta a salvat datele cardului aparent si a facut mai multe tranzactii in valoare totala de 738RON, am contactat banca si am schimbat cardul. Avand in vedere ca mai am mesajele si videoclipul in care pare ca sterge cardul din telefon, pot face plangere la politie pentru inselaciune/frauda si furt? Sau pot macar in instanta sa ma duc? Banca mi-a comunicat ca nu poate face nimic avand in vedere ca i-am dat datele cardului atunci.


gi-jane2 a scris:

Cand?

Au fost mai multe imprumuturi mici si suma aceasta e cea acumulata de-a lungul a 8 luni, am salvat toate conversatiile in care mi-au fost ceruti bani si toate imprumuturile au fost facute prin transfer bancar
Il puteti da in judecata pt a obtine o hoarare, titlu executoriu, cu care veti merge apoi la un executor. Veti mai cheltui ceva bani cu judecata si executarea. Important e sa aiba venituri sau bunuri, ca altflel, nu luati nimic.

Alte discuții în legătură

Bani imprumutati, recuperare teodora2015 teodora2015 Cum pot sa obtin o suma de bani pe care am dat-o unei persoane si nu o pot recupera? (vezi toată discuția)
Bani împrumutați! Alexandru0312 Alexandru0312 Bani împrumutați! Buna ziua, Acum ceva timp am împrumutat o persoana cu suma de 500 lei. Împrumutul s-a facut prin transfer bancar, discutie ... (vezi toată discuția)
Înșelăciune, abuz de încredere sau nimic ContSters345410 ContSters345410 Bună, am nevoie de sfatul vostru. Am împrumutat o persoană cu bani și nu pot să-i mai scot de la el. Este exact un an de zile când l-am împrumutat, am ... (vezi toată discuția)