avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 692 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Bani împrumutați!
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Bani împrumutați!

Bani împrumutați!

Buna ziua,

Acum ceva timp am împrumutat o persoana cu suma de 500 lei. Împrumutul s-a facut prin transfer bancar, discutie realizată prin mesaje, salvate.
Acum se pare ca persoana pe care am ajutat-o nu mai doreste sa imi returneze banii, invocând tot felul de motive.

Ce pârghii legale exista daca doresc sa “forțez” recuperarea banilor.

Chiar daca suma nu e extraordinara pentru unii aceștia sunt banii mei, ce i-am dat pentru a ajuta si mi-a-și dori sa ii primesc inapoi.
Cel mai recent răspuns: Alexandru0312 , utilizator 09:58, 20 Februarie 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Notificati oficial beneficiarul imprumutului cu obligatia restituirii sumei-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

ynocentta a scris:

Se poate încadra si la înșelăciune? Pana la urma a promis restituirea, dupa a simulta niste transferi ce nu se realizau si in final liniste.

Ma gandesc ca la in România mai nimeni nu se sperie de amenințarea cu judecată, merg pe ideea ca e scump, dureaza si se pot sustrage…dar mai toti intra in panica cand sunt citați la poliție pentru explicații.

Multumesc
Deci are vreun sens o plangere la poliție pentru înșelăciune?
Devine tot mai clar ca si-a însușit banii si nu vrea sa ii mai returneze. Vine cu tot felul de scuze, ma plimba de pe o zi pe alta sperând sa ma plictisesc si sa renunț…daca vroia sa îmi returneze împrumutul putea sa o faca de zeci de ori!

Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum imi recuperez banii imprumutati? am imprumutat cuiva 2000ron, ... Andrei027 Andrei027 Cum imi recuperez banii imprumutati? Am imprumutat cuiva 2000RON, am mesajele in care mi-a cerut banii si banii au fost trimisi prin transfer bancar. (vezi toată discuția)
Bani imprumutati, recuperare teodora2015 teodora2015 Cum pot sa obtin o suma de bani pe care am dat-o unei persoane si nu o pot recupera? (vezi toată discuția)
Bani nereturnati love_mihalina love_mihalina Am imprumutat un prieten cu 200 de euro trimisi prin western union (inca am chitanta) acum aproximativ un an. Trebuia sa mi-i returneze in 2 saptamani. Ce pot ... (vezi toată discuția)