Acum ceva timp am împrumutat o persoana cu suma de 500 lei. Împrumutul s-a facut prin transfer bancar, discutie realizată prin mesaje, salvate.
Acum se pare ca persoana pe care am ajutat-o nu mai doreste sa imi returneze banii, invocând tot felul de motive.
Ce pârghii legale exista daca doresc sa “forțez” recuperarea banilor.
Chiar daca suma nu e extraordinara pentru unii aceștia sunt banii mei, ce i-am dat pentru a ajuta si mi-a-și dori sa ii primesc inapoi.
ynocentta
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Notificati oficial beneficiarul imprumutului cu obligatia restituirii sumei-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Se poate încadra si la înșelăciune? Pana la urma a promis restituirea, dupa a simulta niste transferi ce nu se realizau si in final liniste.
Ma gandesc ca la in România mai nimeni nu se sperie de amenințarea cu judecată, merg pe ideea ca e scump, dureaza si se pot sustrage…dar mai toti intra in panica cand sunt citați la poliție pentru explicații.
Deci are vreun sens o plangere la poliție pentru înșelăciune?
Devine tot mai clar ca si-a însușit banii si nu vrea sa ii mai returneze. Vine cu tot felul de scuze, ma plimba de pe o zi pe alta sperând sa ma plictisesc si sa renunț…daca vroia sa îmi returneze împrumutul putea sa o faca de zeci de ori!