avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi

Marți, 18 februarie, are loc evenimentul: Procedura de negociere colectivă de la A la Z. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Executare sentința
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Executare sentința

Am castigat procesul, s-a dat sentinta: „obliga parata sa plateasca reclamantei suma de ...., reprezentand ...., cu titlu de ...., Executorie de drept. Definitiva. Cu recurs.”, Este vorba despre o suma de bani, o parte din salariu, pe care angajatorul a refuzat sa o plateasca atunci cand am incetat raporturile de munca. Sentinta s-a dat pe 16.05.2011, pana acum fostul patronul nu mi-a dat banii si a zis ca nici nu m-i da ca pe el nu-l intereseaza de sentinta, ce trebuie sa fac in continuare ca sa-mi plateasca? sa-l dau iar in judecata ca refuza sa plateasca?
Multumesc mult celor care imi pot raspunde si ma ajuta cu un sfat.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 18:53, 23 Mai 2011
legalizati si investiti sentinta , apoi mergeti la executor si solicitati punerea in executare.
1. Hotararile pronuntate , in prima instanta, in litigiile de munca sunt executorii si nu mai trebuiesc investite cu formula executorie.

2. Aceasta hotarare o puteti pune in executare, sub riscul intoarcerii executarii daca in recurs pierdeti procesul.

3. Depuneti o cerere la angajator pentru a va plati suma de bani stabilita de catre instanta, iar daca in 15 zile de la data inregistrarii cererii nu va plateste suma stabilita de catre instanta , aveti doua posibilitati care pot fi exercitate concomitent, si anume:
- plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.277 C.mun.
- sa mergeti la un executor judecatoresc si sa solicitati punerea in executare a acestei hotarari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotarire judecatoreasca carmenba carmenba Am cistigat procesul impotriva angajatorului, urmand sa primesc salariile de la concediere si pina acum. Intrebarea mea este: pot sa merg la angajator sa imi ... (vezi toată discuția)
Angajare inaintea recursului razvantoader92 razvantoader92 Buna ziua! In cadrul unui proces de litigiu de munca (anularea concedierii), sentinta a fost data in favoarea mea, a reclamantului, iar angajatorul a facut ... (vezi toată discuția)
Litigiu munca redinciucconstantin redinciucconstantin pina se judeca recursu prima hotarire data la instanta de fond poate fi legalizata sau astept rezultatu de la recurs (vezi toată discuția)