avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 448 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Legea nr. 448/2006 - handicap accentuat, neimpozitare
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Legea nr. 448/2006 - handicap accentuat, neimpozitare

Buna ziua.Sotul meu are decizie de handicap accentuat.Mai este valabila neimpozitarea cladirilor si terenurilor?Pentru ca ii impoziteaza, in continuare.Iar, conform Legii 448, pentru handicap accentuat are dreptul de o indemnizatie de 166roni si 66 roni.Dar cei 66 roni i s-au luat.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:01, 11 Februarie 2011
Codul fiscal, art. 284 alin 4
(4) Impozitul pe cladiri, impozitul pe teren si taxa pentru eliberarea unei autorizatii pentru desfasurarea unei activitati economice nu se datoreaza de catre persoanele cu handicap grav sau accentuat si de persoanele incadrate in gradul I de invaliditate.
Sotul dvs. va beneficia, la cerere (atasand certificatul de incadrare intr-un grad de handicap) de scutirea de la plata impozitului integral pentru bunurile proprii si de partea care ii revine din impozit pentru bunurile comune.
Interventie moderator Pentru a posta noi intrebari in acelasi topic, folositi butonul "raspunde" (albastru, dreapta, jos).

Multumesc, o seara buna,

Gabriela Pintea

lupu elena a scris:
Buna seara.Va mai deranjez cu o intrebare:in legatura cu neplata impozitului pe bunuri pentru o persoana cu handicap accentuat, eu am dat la Primarie certificatul de handicap si tot a oprit impozitul.Pot sa-i dau in judecata pentru recuperarea acelor bani?

ZFCALIN a raspuns:
daca ati depus certificatul si ati facut cerere in sensul de a fi scutit, da , puteti solicita returnarea sumelor achitate cu titlu de impozit

aly_yoana a raspuns:
Bunurile sunt proprietatea persoanei cu handicap?Pentru ca este scutit de la impozit doar daca intra in proprietatea sa.Desi legea 448/2006 nu este clara, Codul Fiscal este clar.

lvgra rog ajutatima la primgragraaria gura foii nu se ia inseama certificatul de handicapatgradul 2 accentuat ce sa facva multumesc
Faceti o sesizare la Prefectura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Persoana cu handicap, beneficiaza de reducerea impozitului pentru locuinta ? Pilu Pilu Buna ziua, as avea si eu o intrebare, daca ma poate lamuri cineva: Am o ruda care are un copil incadrat in gradul 2 de invaliditate, handicap accentuat, are si ... (vezi toată discuția)
Scutire taxa de impozit pe cladiri pentru persoana cu handicap Giana7 Giana7 Buna ziua, Mama are certificat de handicap si i se solicita sa plateasca taxa impozitiului pe casa proprietate ( Ilfov) pentru ca adresa ei de domiciliu este ... (vezi toată discuția)
Scutire impozit pe casa negru daniel negru daniel Buna ziua, sunt persoana cu handicap grad accentuat sau 2 cum era mai demult, asi dori sa stiu se poate sa fiu scutit de impozitu pe casa daca nu sunt ... (vezi toată discuția)