avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 972 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale salariu indicat unui asociat
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

salariu indicat unui asociat

de curand am infiintat o firma srl,profil constructii, in care eu si sotul meu santem asociati. dorim sa fim angajati la firma noastra,dar nu santem siguri pt. ce salariu sa optam. in viitor vrem sa achizitionam o masina auto si utilaje pt constructii(cu credit sau leasing)?
Cel mai recent răspuns: ContSters42967 , utilizator 21:09, 2 Mai 2008
Salariul minm pe economie este 500 ptr. studii medii si 1000 pentru studii superioare. Optati pentru leasing. Conditia pentru ambele (credit sau leasing) pe soc. este sa aibe profit si activitate minim un an.
cu privire la credit aceasta conditie (profit si activitate) se aplica pentru an fiscal sau an calendaristic?
aba812001 a scris:

cu privire la credit aceasta conditie (profit si activitate) se aplica pentru an fiscal sau an calendaristic?


An fiscal.
multumesc pt informatiile cu privire la variantele de creditare si leasing,dar pt inceput va rog sa ma ajutati sa ajung pana acolo.de exemplu:cati angajati(minim) trebuie sa aibe o firma de constructii? ce profit trbuie sa am ca sa fiu primit de creditori. as mai dori si recomandari de carti in acest domeniu al SRL-urilor.sant la inceputul afacerii si doresc sa cunosc tot ce-i necesar pt a intra cu adevarat in lumea AFACERILOR. MULTUMESC!
o firma NU TREBUIE sa aiba un minim de salariati decat in situatia in care ati optat ca societatea dvs sa fie platitoare de impozit pe venit....adica 1 obligatoriu.
o societate comerciala cu activitate de ``constructii``, va angaja salariati in masura nevoilor, in functie de lucrari si de complexitate.
in ceea ce priveste indrumarea catre o anumita bibliografie din care sa puteti capata cunostintele de rigoare in domeniul afacerilor, va pot spune ca experienta este cel mai bun indrumator, iar in lipsa ei, Dumnezeu cu mila.
pentru indrumare legala, solicitati consultatii juridice unui avocat, in privat.

Alte discuții în legătură

Srl minim de angajati? ADNgraphic ADNgraphic Buna ziua, Sunt un artist care vrea sa isi deschida o firma impreuna cu o alta persoana. Initial optam sa ne facem fiecare pfa insa, din cate am inteles, ... (vezi toată discuția)
Impozit pe profit danabra danabra doresc sa infiintez un SRL si vreau sa stiu ce impozite (si alte taxe) am de platit statului lunar ( trimestrial, anual) (vezi toată discuția)
Contributii administrator Decor Decor Fiind asociat unic si administrator fara CIM la un SRL fara angajati, datorez contributii catre Stat? Daca da, care este valoarea lor totala raportată la ... (vezi toată discuția)