avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 867 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Contributii administrator
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Contributii administrator

Fiind asociat unic si administrator fara CIM la un SRL fara angajati, datorez contributii catre Stat? Daca da, care este valoarea lor totala raportată la minimul pe economie?
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 16:22, 29 Ianuarie 2018
Datorati impozit si contributii sociale doar atunci cand firma are profit si hotarati distribuirea de dividende. Cass 10% si cas 25% apicate la valoarea plafonului 12 x valoarea salariului minm pe economie si numai daca total venituri din dividende incasate anul precedent este peste acel plafon care in acest an este 22800 lei.
Ultima modificare: Luni, 29 Ianuarie 2018
george-neagu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dividende din venituri realizate in 2016 Jey82 Jey82 Buna ziua, in cazul in care in anul 2018 am distribuit dividende din venituri realizate in 2016 este nevoie de depunerea declaratiei unice si a platii ... (vezi toată discuția)
Impozitul pe dividende administratorfotoexpres administratorfotoexpres Sunt administratorul si asociatul unic al societatii infintata in 1994 cu contract de munca din februarie 2017,pana in februarie am platit in baza unui ... (vezi toată discuția)
Dividende- asociat pensionar cristeaoana cristeaoana Buna ziua, Daca sunt asociat unic societate si vreau sa iau dividende pe anul 2016, ce taxe trebuie sa platesc, impozit si cass? (vezi toată discuția)