avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Expertize judiciare şi ... Modul de determinare a chiriei pentru un transformator ...
Discuție deschisă în Expertize judiciare şi extrajudiciare

Modul de determinare a chiriei pentru un transformator care nu este proprietatea Electrica

Trebuie sa calculez chirie pentru un transformator care nu este proprietate Electrica.
Litigiu este intre doua persoane juridice care au folosit impreuna acest transformator.Intre ele nu exista nici un document de inchiriere sau altceva . Nici persoana care cere chirie nu prea e proprietar doar ca este pe proprietatea sa si atunci prin cumpararea patrimoniului (imobil,teren etc.) are si acest mijloc fix dar fara a fi trecut pe lista patrimoniului.
Va rog sa ma sfatuiti cum as putea rezolva acest subiect.
Multumesc .
Proprietatea o ai ori ba.
"Nu prea este proprietar " ?
" Nu prea traieste"....
Incercati sa raportati chiria la amortizarea lunara si la kW consumati de fiecare in parte.
Daca este amortizat. Calculati raportati la cuantumul amortizarii din trecut.

Privitor la faptul ca transformatorul nu este trecut in lista de patrimoniu.
Inventariati si procedati ca si la plusul de inventar.
Succes
Retelele elecrice au fost ale statului roman, fiind construite din investitii conexe, care se predau la Electrica, pana la bransament !
Singura alternativa corecta este predarea sa la furnizorul de energie electrica !!
Doamna s a exprimat in sensul ca transformatorul nu este proprietatea ELECTRICA.
Exista foarte multe cazuri in care s au licitat active imobiliare in care se aflau diverse bunuri mobile, instalatii etc.

Solutia corecta, daca in actul de cumparare nu a fost precizat, este introducerea in patrimoniu prin inventar cu o nota explicativa de riogoare.

1. In patrimoniul careia din cele doua ???
2. Apoi sa nu uitam ca la baza inregistrarilor in contabilitate trebuie sa stea documente justificative !! Care sunt acelea in cazul inregistrarii in patrimoniu ? Mai indreptatita este cealalta societate !!!
3. Nu cred ca unitatile vizate au in obiectul de activitate livrarea de energie electrica......
Cu deosebita consideratie !
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
ContSters178043, utilizator
multumesc f.mult.
cred ca voi merge pe varianta amortizare lunara si consum kw si totodata includerea in inventarul firmei.
Transformatorul este din 1977 ,nu se gaseste inventariat deci nu are valoare de inventar .Am mai intalnit cazuri cand aceste transformatoare se predau la Electrica dar in acest caz nu s-a facut predarea .

Alte discuții în legătură

Restrictii pe teren proprietate privata dory.na dory.na Buna ziua, Pe scurt,pe terenul meu mostenit exista un post traf electric si un stalp de medie tensiune.Ele se afla acolo dinainte de 1989 si sint ... (vezi toată discuția)
Probleme racordare enel pascamarius85 pascamarius85 Buna seara, Am urmatoarea problema legata de racordarea la energie electrica. In urma cu 2 ani de zile am inceput constructia unei ferme de animale. Am facut ... (vezi toată discuția)
Probleme radiere srl ionutsv ionutsv Buna ziua, Am vrut sa radiez un SRL luna trecuta si mi s-a solicitat un certificat fiscal. Ca urmare a controlului efectuat am fost informati ca in ultimii ... (vezi toată discuția)