avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 911 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Probleme racordare Enel
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Probleme racordare Enel

Buna seara,
Am urmatoarea problema legata de racordarea la energie electrica. In urma cu 2 ani de zile am inceput constructia unei ferme de animale. Am facut constructia in doar 2 luni intrucat eram presat de timp pentru depunerea proiectului( am accesat masura 112-tanarul fermier) si trebuiea sa am adapostul finalizat. Ulterior am demarat procesul de racordare la energie electrica. In apropierea fermei este un post de transformare de care m-am interesat in momentul in care am demarat proiectul si am aflat ca este proprietatea Enel. Acest transformator se afla pe proprietatea altei ferme. Dupa ce am depus actele pentru avizul de racordare, mi s-a spus de la Enel ca trebuie sa cer drept de superficie de la proprietarul terenului pe care se afla trasnformatorul. Am facut o solicitare in scris catre proprietar, in care am solicitat dreptul de superficie. Mi s-a raspuns ca nu pot sa imi dea acest drept intrucat puterea trasnformatorului nu mai permite sa se racordeze si alte persoane. In momentul acela erau 2 utilizatori, ferma respectiva cu 30 kw si un alt utilizator cu 5 kw, puterea postului fiind de 40 kw. Am mers la Enel cu acest raspuns, iar dupa aproape 6 luni am primit raspunsul de la Enel ca o sa schimbe trasnformatorul cu unu de 100 kw. Am mers din nou la cei care au transformatorul pe proprietate sa le spun ce am rezolvat la Enel. Mi-au spus ca nu o sa fie de acord cu racordarea mea intrucat ei au platit in urma cu 11 ani cand au infiintat acea ferma aprox 60.000 euro pentru trasnformatorul respectiv si ar vrea o compensatie, suma solicitata fiind de 20.000 euro. Nu am fost de acord intrucat pe mine m-ar costa aprox 10.000 euro sa pun propriul trasnformator.
Intrebarea mea este cum pot sa ii constrang sa imi acorde dreptul de superficie intrucat ei au renuntat la acel trasnformator in favoarea enel, iar dreptul la compensatii il aveau doar 5 ani. M-am interesat la Enel si de fapt ei au achitat in jur de 650 milioane lei vechi, asta ar insemna maxim 20.000 euro.Eu am oferit 2.000 euro, dar mai mult nu sunt dispus.
Ma gandeam sa mai fac o cerere scrisa catre ei in care le atasez raspunsul de la Enel referitor la schimbarea transformatorului de la 40 la 100 kw, si astfel ar raspunde solicitarii lor din prima cerere in care au spus ca nu este putere suficienta. Daca si de data aceasta raspunsul ar fi negativ, pentru alt motiv, sa ii actionez in instanta intrucat imi blocheaza dezvoltarea afacerii.
Va rog sa ma ajutati cu sugestii.
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Liliana Gradinaru , Avocat 13:53, 17 Octombrie 2015
Incercati cu o notificare oficiala, invitatie la negocieri si, daca nu e cu succes, in instanta cu penalitati pe zi... in functie de ce reiese exact din raspunsul enel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract enel Erimiaflorin Erimiaflorin Buna ziua ! Am o intrebare va rog .Am achizitionat un apartament intr-un bloc de locuinte iar in contractul de vanzare -cumparare este stipulat :Contractul de ... (vezi toată discuția)
Refuz racordare enel energie AldonaMihaila AldonaMihaila Buna seara, Ma confrunt si eu cu o problema creata de compania Enel. Am achizitionat un teren pe care exista si o constructie (fosta pensiune, ulterior ... (vezi toată discuția)
Racordare enel - imobil nou bogda91 bogda91 Buna ziua. Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, ... (vezi toată discuția)