Buna seara,
Ma confrunt si eu cu o problema creata de compania Enel. Am achizitionat un teren pe care exista si o constructie (fosta pensiune, ulterior atelier de mobila). Cladirea a avut in trecut curent electric de la firma vecina, deoarece nu exista un transformator proprietate enel in zona, cel mai aproape este undeva la 600 m, costurile cu racordarea ajungand undeva la 9000 euro. Pe terenul meu, trec 2 linii de medie tensiune, proprietate enel care in trecut au fost rupte de furtuna si reparate de catre ei tipic romanesc, cablurile sunt innadite cu niste suruburi speciale , iar inaltimea lor nu mai este cea corespunzatoare, fiind undeva la 4 m inaltime fata de sol.
Am fost la Enel sa depun o cerere pentru racordarea cladirii la curent electric,de la transformatorul de care ziceam mai devreme, pe costul meu bineinteles, iar aceasta mi-a fost refuzata pe motivul ca trebuiesc ridicate cablurile proprietate enel de catre mine, pe banii mei.
Acesta este raspunsul pe care l-am primit de la o doamna proiectant angajata Enel. Dupa ce am mai discutat si cu alti angajati, colegi de-ai doamnei, mi s-a recomandat sa depun o sesizare in care sa explic situatia cablurilor si sa astept un raspuns.Aceeasi colegi ai doamnei mi-au spus ca daca situatia cablurilor de medie tensiune este asa cum spun eu, la inaltime de 4 m fata de sol, compania Enel este obligata sa le ridice si sa indrepte stalpii deoarece sunt proprietatea companiei, nu a mea.
Tin sa precizez ca distanta dintre stalpii de medie tensiune cu cabluri si cladirea pe care doresc sa o racordez la curent electric este de 15 m.
Acum eu vin cu intrebarea urmatoare, mi se poate refuza cererea de racordare a cladirii pe motivul calburilor de medie tensiune proprietate Enel care nu mai au pozitia si inaltimea fata de sol prevazuta de lege ? Pot fi eu obligata sa platesc pentru repararea cablurilor si stalpilor proprietate enel?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns:
POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca
16:50, 12 Decembrie 2017