avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Restrictii pe teren proprietate privata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Restrictii pe teren proprietate privata

Buna ziua,
Pe scurt,pe terenul meu mostenit exista un post traf electric si un stalp de medie tensiune.Ele se afla acolo dinainte de 1989 si sint functionabile in continuare.Vreau sa va intreb ce restrictii as putea sa am din partea Electrica SA in ceea ce priveste regimul de constructii pe acest teren(proprietate) sau de libera circulatie in cazul de fatza ? Va multumesc
Ultima modificare: Luni, 6 Octombrie 2008
dory.na, utilizator
Cel mai recent răspuns: Attila-Arpad Dombi , Avocat 14:48, 6 Octombrie 2008
Sa zici merci ca nu ai fost expropriat ptr. cauza de utilitate publica... eventual iti vor cere sa ai o distanta de vreo 2-3 m de la instalatia lor (ptr. sanatatea ta iti recomand minim 15 m de la acele instalatii), dar si tu le poti cere chirie ptr. instalatiile de pe proprietatea ta...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imobil intravilan afectat de instalatie electrica Cabinet de Avocat Todorese Doina Cabinet de Avocat Todorese Doina Va supun atentiei urmatoarea speta: X are proprietatea unui imobil - teren intravilan pe care exista o instalatie electrica PTA - capacitate energetica de ... (vezi toată discuția)
Terenuri traversate de cabluri de înaltă tensiune. pot cere chirie sau despăgubiri de la firma de electricitate? CarmenUng CarmenUng Buna ziua! Dețin 2 loturi de teren intravilan la centura orașului peste care trec pe diagonala cabluri de înaltă tensiune ! Îmi puteți spune va rog ce ... (vezi toată discuția)
Stalpi curent pe teren privat leorot leorot Buna seara, Detin un teren la tara si pe un sfert din el, la strada, se afla 3 stalpi de inalta tensiune si 2 transformatoare. integral pe terenul meu. sunt ... (vezi toată discuția)