avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Adoptie

Unei persoane in varsta(peste 70ani),singura,ii permite legea sa infieze(adopte) un copil,pentru a avea cui sa-si lase averea?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 22:40, 5 Februarie 2011
Daca este major, da.
daca e major, conditia e sa fie crescut de adoptator inca din vremea minoritatii sale.
daca e vb de un minor, e cam greu sa fie adoptat de o persoana de 70 de ani.
daca vrea sa-i lase averea, sa i-o lase prin testament sau sa faca un contract de intretinere (daca batranul are mostenitori)
Ultima modificare: Sâmbătă, 5 Februarie 2011
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Infiere clementin clementin buna seara! ma intereseaza rapunsul la urmatoarea speta: am varsta de 40 ani si niste rude (familie - 2 batrani in varsta de 80 si 86 ani) de grad indepartat ... (vezi toată discuția)
Testament pentru copiii dati in adoptie marlena80 marlena80 Buna ziua, Doresc sa aflu daca un parinte supravietuitor poate lasa mostenire prin testament unui copil dat in adoptie; Inafara de copilul dat in adoptie mai ... (vezi toată discuția)
Schimbarea numelui sau infiere... ginacom ginacom Buna ziua! Baiatul meu( are 19 ani) dintr-o casatorie anterioara, poarta numele fostului sot. Si eu si sotul meu actual dorim ca baiatul sa ne poarte numele ... (vezi toată discuția)